Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za petek, 24.02.2017

jasno
Zvečer in del noči bo oblačno s padavinami. Meja sneženja se bo v prvi polovici noči spustila do nadmorske višine okoli 500 m. Na Primorskem bo zapihala zmerna burja. V drugem delu noči bodo padavine ponehale in do jutra se bo od severa že večinoma razjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 5, v alpskih dolinah do -5 stopinj C.
3°C | 13°C
sobota, 25.02.2017
3°C | 13°C
nedelja, 26.02.2017
-3°C | 13°C
ponedeljek, 27.02.2017
-1°C | 13°C
torek, 28.02.2017
4°C | 12°C
Opozorila
Petek, 24.2.2017 ob 16h
Dodatnega opozorila ni.
3°C
13°C
jasno
Nahajaš se tukaj: Novice Šolstvo

Lokalna kulturna dediščina med tradicijo in ......


ŠOLSTVO

| |
23.10.2013      13:29
A A

Lokalna kulturna dediščina med tradicijo in inovacijo


Nastala gospodarska in socialna kriza zahteva razmislek o vzpostavljanju novih razvojnih potencialov, ki bodo pripeljali v kvalitetnejše in socialno bogatejše življenje. Napredka družbe ne zagotavlja le razvoj visokotehnoloških produktov, temveč tudi ustvarjalno okolje, s povezanimi in sočutnimi ljudmi, ki poznajo in cenijo naravna in kulturna bogastva svojega bivalnega okolja.


Dr. Jasna Fakin Bajec
Dr. Jasna Fakin Bajec
Deli:

Znanja in veščine naših prednikov, ki so živeli v sožitju z naravo in vzdržno izkoriščali naravne danosti, nam lahko veliko pomagajo pri razvijanju novih produktov, ki bodo oblikovani na podlagi prepleta tradicije z inovacijo.  

Na Ljudski univerzi Ajdovščina nadaljujemo s študijskim krožkom Kulturna dediščina - vir trajnostnega razvoja. Cilj študijskega krožka je oblikovanje novih, inovativnih  turističnih produktov o Vipavski dolini, ki bodo odražali lokalno kulturno dediščino med tradicijo in inovacijo. Njihova zgodba bo izražala trajnostni razvoj, povezan z zgodovino načina življenja v Vipavski dolini, zlasti sožitje urbanega načina življenja s podeželskim. Poleg nadaljevanja lanskoletne naloge, ki je bila osredotočena na raziskovanje zgodovine pekarstva v Ajdovščini in spoznavanju receptov nekdanjih pekarskih mojstrov (produkti iz fig), bo v letošnjem letu poudarek tudi na drugih razvojnih priložnostih (npr. spoznavanju načinov gojenja in vzdrževanja starih semen – semenarstvu, zeliščarstvu, sadjarstvu, domači in rokodelski obrti, oblačilni kulturi, arhitekturi itd.). Vsebina krožka bo prilagojena željam in potrebam udeležencev.

Obiskovanje študijskega krožka, kjer bo poudarek na raziskovanju in ustvarjanju novih razvojnih produktov Vipavske doline, bo priložnost tako za mlade, brezposelne in upokojence, ki si v kreativnem okolju želijo razvijanja novih osebnih potencialov, izkušenj in znanj.    

Dr. Jasna Fakin Bajec, Raziskovalna postaja ZRC SAZU Nova Gorica




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Ajdovščina!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Časopis Latnik
Številka: 183
Izšla: 27.01.2017
Poglej Pdf
Prelistaj E-izdajo
Koledar dogodkov Preglej vse
Februar 24 25 26 27 28 1 2 3 4 5
25.02.2017 | Kultura
Ilustracije treh

Bodite prvi pri oddaji mnenja.