Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sobota, 29.04.2017

pretežno oblačno
Popoldne bo ob morju pretežno jasno. Drugod bo spremenljivo oblačno, nastale bodo krajevne plohe. Na Primorskem bo pihala šibka burja, drugod veter vzhodnih smeri. Temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem do okoli 18 stopinj C.
8°C | 19°C
nedelja, 30.04.2017
4°C | 20°C
ponedeljek, 01.05.2017
6°C | 20°C
torek, 02.05.2017
10°C | 18°C
sreda, 03.05.2017
8°C | 19°C
Opozorila
Sobota, 29.4.2017 ob 14h
Dodatnega opozorila ni.
8°C
19°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Šolstvo

Druga generacija S kuharske akademYe


ŠOLSTVO, EVROPSKI PROJEKTI

| |
05.02.2013      12:31
A A

Druga generacija S kuharske akademYe


Ajdovščina, 4. februar 2013 – S project je začel z drugo generacijo S kuharske akademYe. Tokrat je v izobraževanje vključenih kar 12 mladih nadebudnih bodočih kuharskih pomočnikov in kuharjev iz vse Slovenije. V kuhinji priložnosti, restavraciji Dama v Ajdovščini, bodo mladi šest mesecev nabirali izkušnje iz področja kuharstva, strežbe in podjetništva. Cilj S kuharske akademYe je mlade usposobiti za pomočnike kuharja, jim omogočiti pridobitev potrebnih izkušenj in znanj ter jim tako povečati zaposlitvene možnosti.


Udeleženci S kuharske akademYe
Udeleženci S kuharske akademYe
Deli:

S kuharska akademYa je avtorski izobraževalni model, ki ga je S project razvil v sodelovanju z Zavodom Ypsilon. Model deluje po sistemu, ki ga Matevž Slokar, idejni vodja S projecta, opiše tako: »Mladim ne damo rib, temveč jih naučimo ribariti.« Udeleženci S kuharske akademYe so deležni tako teoretičnega in praktičnega kuharskega/kulinaričnega usposabljanja, model pa se ne dotika le kulinarike, temveč je razširjen tudi na razumevanje poslovanja gostinskih obratov ter osebnega razvoja in rasti udeležencev.

Vodja S kuharske akademYe Eva Zupan o pripravah in vzdušju: »Vsi smo že nestrpno pričakovali začetek druge generacije S akademYe in danes je končno nastopil dan D, ali bolje rečeno dan S! Vzdušje v Dami je sproščeno in veselo - počasi se spoznavamo, pomerjamo kuharske obleke in se fotografiramo. Verjamem, da nas čaka razburljivih, napornih, a nepozabnih šest mesecev

Kulinarični mentor Boštjan Novak o pripravljenem programu: »Program, ki ga izvaja S akademYa je veliko več kot samo izobraževanje mladih. Je garanje in je sproščanje, je učenje in je zabava. S akademYa je pomemben mejnik v življenju tako tistih, ki prihajajo po znanje kot tudi nas, ki ga predajamo ter je močno sporočilo družbi, da je prihodnost v tem, da držimo skupaj in drug drugemu pomagamo.«

Nikola, Rok, Simona, Suzana, Baki, Slaviša, Andrej, Jan, Petra, Oliver, Tina in Jernej. Dobrodošli v S akademYi. In srečno!

Polona Matjašič

Dnevno dogajanje S kuharske akademYe lahko spremljate na Facebook strani S project (https://www.facebook.com/sproject.slovenija).




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Ajdovščina!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!


Časopis Latnik
Številka: 185
Izšla: 31.03.2017
Poglej Pdf
Prelistaj E-izdajo
Koledar dogodkov Preglej vse
April 29 30 1 2 3 4 5 6 7 8
01.05. - 02.05.2017 | Družabni dogodki
Koncert: Anne m. Christiansen + Pacino
05.05. - 06.05.2017 | Družabni dogodki
Koncert: Buran
06.05. - 07.05.2017 | Družabni dogodki
Koncert: Canine
29.04.2017 | Družabni dogodki
Hardcore v žilo: Mališa Bahat, Mysery for a living in Nailed in
01.05. - 02.05.2017 | Družabni dogodki
Koncert: Anne m. Christiansen + Pacino
03.03. - 30.11.2017 | Tečaji in delavnice
PREDAVANJA IN DELAVNICE PREDELAVE SADJA, ZELIŠČ V UČNEM CENTRU BRJE 2017
05.05. - 06.05.2017 | Družabni dogodki
Koncert: Buran
06.05. - 07.05.2017 | Družabni dogodki
Koncert: Canine

Bodite prvi pri oddaji mnenja.