Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

21. Teden vseživljenjskega učenja povezal 50 partnerskih organizacij na ajdovskem

Ljudska univerza Ajdovščina bo tudi letošnjo pomlad koordinirala vsem znano prireditev Teden vseživljenjskega učenja. Teden vseživljenjskega učenja(TVU), katerega slogan je Slovenija, učeča se dežela, se bo letos odvijal že 21 leto, pri čemer Ljudska univerza Ajdovščina ta projekt podpira ter ga na območnem področju izvaja že vrsto let. Potekal bo med 13. in 22. majem, ko se bo zvrstila večina dogodkov. Nekateri dogodki pa bodo potekali vse tja do začetka poletja.

Projekt TVU usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS) in ga prirejajo v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin ter tudi posameznikov po vsej državi. Ker želimo tudi na Ljudski univerzi Ajdovščina opozoriti na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja, pristopamo k projektu tako, da delujemo kot območni koordinator ter s tem pomagamo pri organizaciji izvedbe dogodkov, ki jih izvajajo naši partnerji. Letos se je projektu pridružilo preko 45 različnih partnerjev (šole, društva, ustanove, podjetniki, krajevne skupnosti), zato vam lahko zagotavljamo, da bo letošnja sredina maja v občini Ajdovščina ter Vipava bogata z izobraževalnim programom. Izvajale se bodo delavnice, ki bodo s svojo predstavitvijo ponudile vsaki generaciji nekaj zanimivega (predevanja, izdelava izdelkov, predstavitev, razstave, kulturni program, izobraževanja, rekreativne dejavnosti…), pri čemer bo vsak udeleženec dobil izkušnjo, ki ga bo obogatila s pomembno in edinstveno vrednoto: z znanjem.

Novost letošnjega Tedna vseživljenjskega učenja pa so tudi skupne akcije, pri čemer se je Ljudska univerza Ajdovščina odločila za dve in sicer Radi pišemo z roko ter Dan starejših – Čili, zdravi, informirani in dejavni. Pri skupni akciji Radi pišemo z roko želimo med šolami poudariti, da je pisanje z roko še vedno nekaj pozitivnega ter osebnega, zato si želimo, da bi šolarji/dijaki še vedno pogumno vzeli v roke pisalo. Z akcijo Dan starejših - Čili, zdravi, informirani in dejavni pa bomo starejšim občanom ponudili pester program rekreativnega in športnega udejstvovanja.

Verjamemo, da bo letošnji Teden vseživljenjskega učenja s številno ponudbo različnih dejavnosti sodelujočih partnerjev, pustil pozitiven pečat vsakemu udeležencu.  

Jasna Rener

Oglejte si tudi