Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Simpozij ob 120 - letnici rojstva Danila Lokarja

Vabljeni, da se nam v petek, 23. novembra 2012 ob 9. uri pridružite v Pilonovi galeriji v Ajdovščini, kjer bo simpozij potekal. Po končanem simpoziju bomo ob 15.30 v Lokarjevi hiši odkrili spominsko ploščo in Lokarjevo spominsko sobo.

V počastitev 120 - letnice rojstva Danila Lokarja pripravlja Lavričeva knjižnica 23. novembra 2012 simpozij, na katerem bodo  vabljeni gostje spregovorili o njegovem življenju in delu, o času, v katerem je živel in o kulturnih in literarnih tokovih, ki so vplivali na pisateljevo ustvarjanje, o literarnih smereh, znotraj katerih je oblikoval svojo prozo, o epski in lirski razsežnosti Lokarjevega pisanja, o temah, ki jih prepoznavamo v njegovem delu (vojna, podoba dečka, ženska in njena moč, enost človeka in zemlje, če naštejemo le nekatere), o prepoznavanju vplivov svetovne književnosti in filozofije na njegovo delo in značilnostih njegove novele, o Lokarjevem razumevanje umetnika in njegovem odnosu do Vena Pilona


Sodelovali bodo akademiki Ciril Zlobec, dr. France Bernik, dr. Matjaž Kmecl, zgodovinar dr. Branko Marušič, umetnostna zgodovinarka dr. Irene Mislej, in slavisti Ivana Slamič, Franc Černigoj, mag. Marija Mercina, mag. Vladka Tucovič, dr. Katja Mihurko Poniž, dr. Denis Poniž, Peter Avbar in učitelji OŠ Danila Lokarja Nataša Rupnik, Anuša Blažko in Peter Avbar.

Oglejte si tudi