Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Vipavska ekipa prve pomoči prva na regijskem preverjanju

V soboto, 7. junija, je v Kopru potekalo regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. Preverjanja se je udeležilo 7 ekip iz severnoprimorske in obalne regije in sicer ekipe iz občin Idrija, Miren–Kostanjevica, Ajdovščina, Vipava, Koper, Izola in Piran. Med vsemi je največjo mero usposobljenosti pokazala vipavska ekipa prve pomoči Rdečega križa Ajdovščina in dosegla 1. mesto.

Ekipo je usposobil in opremil Rdeči križ s pomočjo Občine Vipava, da bi lahko nudila prvo pomoč v primeru večjih naravnih in drugih nesreč. Na regijskem preverjanju so se preizkusili: Špela Ambrožič (vodja ekipe), Monika Fajdiga (pomočnica vodje), Petra Fučka, Martina Petan, Ivo Prelc in Andraž Šorc.

Ajdovska ekipa prve pomoči, ki jo je usposobil Rdeči križ s pomočjo Občine Ajdovščina, se je prav tako odlično izkazala. V ekipi so sodelovali: Benedikt Ličen (vodja ekipe), Katja Lahajnar (pomočnica vodje), Tamara Mozetič in Robert Kopatin.

Ekipe so se pomerile na štirih deloviščih z več poškodovanci, ki so jih morale oskrbeti v desetih minutah. Pomagati so morale ranjenim v strelskem obračunu, poškodovanim na igrišču, utopljencu, epileptiku itd. Na državno preverjanje, ki bo 27. septembra prav tako v Kopru, sta se uvrstili vipavska ekipa kot predstavnica Severnoprimorske regije in ekipa iz Kopra kot predstavnica obalne regije. Ajdovski in vipavski ekipi iskreno čestitamo za prikazano znanje in držimo pesti za Vipavce, da se čim bolje izkaže na državnem preverjanju!

Irena Žgavc



Oglejte si tudi