Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Srečanje članov medgeneracijskih skupin MIDS

Medgeneracijsko informacijsko družabno središče (MIDS) Ajdovščina ponuja izobraževanje, svetovanje, razvedrilo in vsestransko vključevanje v širše okolje. Ustanovljeno je bilo leta 2010. Vanj so se vključili člani medgeneracijskih prostovoljnih skupin za kakovostno starost, posamezni člani Zveze slovenskih častnikov in Zveza veteranov vojne za Slovenijo, nepovezani upokojeni in še zaposleni pripadniki Slovenske vojske ter Ministrstva za obrambo.
MIDS Ajdovščina je že prvo leto pripravilo okrog šestdeset različnih aktivnosti s področja prostovoljstva, pohodništva, rekreacije v telovadnici in na bazenu, tematske delavnice in predavanja, računalniški tečaj, praznovanja in razstave. Skupine za samopomoč redno delujejo in vsako leto organizirajo planinski tabor na Pokljuki.

Tretjega junija smo se člani MIDS Ajdovščina in MIDS Slovenska Bistrica ter člani Medgeneracijskega prostovoljskega društva MO srečali v vojašnici Franca Uršiča v Novem mestu. V vojašnici nas je prijazno sprejel poveljnik vojašnice polkovnik Žarko Henigman in nam predstavil enoto, ki ji poveljuje, ter objekte vojašnice. Največ pozornosti sta izvabila muzej in spominska soba Teritorialne obrambe in naborniške vojske.

Seznanili so nas tudi s temeljnimi postopki oživljanja in uporabo defibrilatorja, nekateri pa smo se preizkusili še v streljanju. V velikem številu so si udeleženci srečanja ogledali muzejsko zbirko IMV Novo mesto.

Vrhunec srečanja pa je predstavljalo družabno srečanje s prijetno glasbo in plesom ter predstavitvijo skupin za samopomoč s Primorske, Štajerske, Gorenjske in Dolenjske pri izviru Bršljinskega potoka.

To je bilo že tretje srečanje po vrsti. Prvo je bilo na Pokljuki, drugo na Debelem rtiču in tretje sedaj v Novem mestu. Vračali smo se polni lepih vtisov z željo, da se čim prej spet vidimo.

Tekst Zvonka Kotnik, foto Egon Volk

Oglejte si tudi