Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Pomoč beguncem

Rdeči križ Ajdovščina bo še naprej zbiral dobrine za pomoč beguncem v bivši stavbi AMD v Ajdovščini vsak delovni dan od 8. do 12. ure ter v ponedeljek in četrtek od 15. do 17. ure.
Za dopoldanski termin vas prosimo, da nas le predhodno pokličete na 051 430 722, da se dogovorimo za prevzem. Zbiramo hrano (vodo, mleko, ribje konzerve, majhne čokoladice, majhne marmelade, otroško hrano), higienske potrebščine (osvežilni in papirnati robčki, otroške plenice, ženski vložki in drugo), oblačila (nogavice, spodnje perilo, zimske hlače in majice, bunde, rokavice, kape, šale), zimsko obutev, odeje.

Prav tako vabimo prostovoljce, ki bi želeli pomagati v sprejemnih centrih, da nas pokličete na 051 430 722 ali 05 366 4930 ali nam piše na ajdovscina.ozrk@ozrks.si. Z vsakim se bomo pogovorili in vas poskušali pripraviti na situacijo, s katero se boste predvidoma soočali.  Prostovoljcem, ki so v službenem razmerju, ob izostanku iz službe zagotovimo nadomestilo plače. Vsi prostovoljci so tudi zavarovani. Izmene so po 12 ur, od 8. do 20. ure.

Iskreno se zahvaljujemo vsem prostovoljcem, ki ste se že odzvali našemu povabilu. Prav tako se najlepše zahvaljujemo vsem, ki ste prispevali številne potrebne dobrine. Še posebno se zahvaljujemo domačemu Fructalu, ki nam je za namen pomoči beguncem podarilo paleto pijače Fruc in čokoladice. Lepo se zahvaljujemo tudi PGD Selo, ki nam za namene prevozov v sprejemne centre posoja njihov kombi.

Irena Žgavc

Oglejte si tudi