Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

November na MDPM

November na našem društvu se je pričel z nenavadnim obiskom. Obiskale so nas 3 zimske botre iz Ljubljane, ki so nam prinesle pismo Dedka mraza, po pošti pa smo prejeli tudi pismo Božička. Oba zimska moža sta nas prosila, če jima bomo pomagali pri letošnjem obdarovanju otrok, zato je ta mesec že mineval v pripravah na decembrski čas obdarovanja.
Seveda pa z mislimi nismo bili le pri darilih. V novembru vsako leto poteka tudi Festival Hiše mladih in zopet smo se z veseljem odzvali povabilu Mladinskega centra za pripravo delavnic za osnovnošolce. Ker čas festivala, od 16. do 22. novembra, ni počitniški čas, smo k sodelovanju povabili ajdovski osnovni šoli in tako se je delavnic, ki so potekale v duhu recikliranja, udeležilo prek 80 otrok. Otroci so za ponovno uporabo pripravili odpadne škatle, odpadne deščice in ustvarjali iz materialov, ki so jih nabrali v naravi, ter preživeli zanimiv šolski dan.

V novembru se je zvrstilo tudi nekaj drugih dogodkov. Naši prostovoljci in sodelavci, ki se kot vzgojitelji ali vodje udeležujejo letovanj, so se odpravili na izobraževanje za vodje in animatorje letovanj v Pacugu, v MC Hiša mladih je potekal dogodek ''Rastimo skupaj'', ki so se ga udeležili tudi mladi parlamentarci, izšel je zbornik ZPMS ob 25-letnici TOM telefona, udeležili smo se delovnega sestanka regijskih koordinatorjev projekta Evropa v šoli.

V soboto, 21. novembra, so nas obiskali tudi predstavniki društev, ki jih povezuje Zveza prijateljev mladine Krško. Ogledali so si znamenitosti Vipavske doline in Hišo mladih, kjer so si s predstavniki našega društva na delovnem posvetu izmenjali mnenja in izkušnje o aktivnostih in  delu v naših društvih, sodelovanju med društvi ter različnih temah, ki so skupne vsem nevladnim organizacijam.

Maša Čibej

MDPM Ajdovščina

Oglejte si tudi