Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Nagrada za poznavalce področja mladine

Bled, 9. avgusta - Inštitut za mladinsko politiko iz Ajdovščine je mladim tabornikom na zabaven način približal pojme s področja lokalne mladinske politike.
Udeleženci letošnjega 14. Zleta, ki je potekal od 1. do 10. avgusta na Bledu, so se v kvizu Moja Slovenija preizkusili v poznavanju pojmov s področja lokalne mladinske politike, mladinskega dela in seveda splošnega poznavanja naše dežele. Mladi taborniki, ki se redno srečujejo z izzivi kot so orientacija in preživetje v naravi ter vodenje in vzgajanje mladih v taborniškem duhu, so si glavno sladko nagrado pridobili le z veliko truda in ekipnega  treninga sivih celic.

»Kljub izobraževalno-zabavnemu pridihu kviza, tovrstni dogodki pričajo o pomanjkanju poznavanja področja državljanske kulture med mladimi in možnosti, ki jo nevladne organizacije imajo pri vzgajanju mladih v smeri boljšega poznavanja tem, ki se nanašajo neposredno na življenje in razvoj mladih v družbi,« pravi načelnik Zveze tabornikov Slovenije in strokovnjak s področja lokalnih mladinskih politik, Tadej Beočanin.

Mi pa vas vabimo, da še sami preizkusite vaše poznavanje področja lokalne mladinske politike in sicer tako, da rešite nagradno nalogo: »Naštej pet ukrepov s področja vertikalne mladinske politike!« Vaše rešitve, skupaj z imenom, priimkom in naslovom, pošljite na rozana.muzica@msa.si do vključno sobote, 31. avgusta. Izmed vseh prejetih pravilnih odgovorov bomo izžrebali tri osebe, ki bodo svoje poznavanje mladinskega polja lahko preizkušali s prijatelji, in sicer z didaktično namizno igro Mladi odpiramo prostor. Za pomoč pri iskanju rešitve na nagradno vprašanje pobrskajte po spletni strani www.mladi-in-obcina.si.

 

Inštitut za mladinsko politiko

Oglejte si tudi