Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

Jožef Bučinel 100-tič daroval kri

Tik pred koncem leta je bilo v sredo, 16. 12., na Centru za transfuzijsko dejavnost Nova Gorica praznično kot že dolgo ne. Naš zaslužni krvodajalec g. Jožef Bučinel iz Ajdovščine je namreč 100-tič daroval kri.
Kot je povedal g. Bučinel, se ob stotem darovanju ni počutil nič posebno drugače, le tako dobro kot vsakič, ko je daroval.

K darovanju svoje življenjske tekočine za pomoč bolnim, ga je pritegnil prijatelj in od takrat je vrsto let redni krvodajalec. Sprva je kri daroval na terenskih krvodajalskih akcijah v Ajdovščini in se včasih udeležil tudi akcije v Ljubljani, z odprtjem Centra za transfuzijsko dejavnost Nova Gorica pa redno vsake tri mesece kri daruje tam. Povedal je, da za svoja dejanja nikoli ni pričakoval nikakršnih nagrad. Izkoristiti ne more niti prostega dneva, ki krvodajalcem pripada. Vesel je, da je v dolgih letih darovanja lahko komu pomagal. Dokler bo lahko, bo še naprej redno daroval kri. Želi si, da bi se naša solidarnost med ljudmi, ko sami zagotavljamo optimalne zaloge krvi za oskrbo bolnikov, še naprej ohranjala.

Ob visokem okroglem darovanju so se mu za njegova humana dejanja zahvalili predstavniki Rdečega križa Ajdovščina ter dr. Janka Černe in dr. Alenka Medvešček iz Centra za transfuzijsko dejavnost Nova Gorica. Nato smo se posladkali s krvodajalsko torto, ki so se je razveselili tudi otroci iz pediatričnega oddelka šempetrske bolnice.

Spomnimo naj še, da je od junija letos, ko so v stari stavbi šempetrske bolnice odprli prenovljeni center za transfuzijsko dejavnost, spremenjen urnik odvzema krvi in sicer, je kri mogoče darovati vsak torek in sredo od 7.30 do 11. ure.

Ob koncu leta se vam vsem krvodajalcem in krvodajalkam iskreno zahvaljujemo za vaše sočutje, empatijo in pripravljenost darovati delček sebe za pomoč bolnikom in bolnicam.

Prav tako se zahvaljujemo prostovoljkam in prostovoljcem, ki nesebično podarjate svoj prosti čas za pomoč ljudem v stiski ter vsem dobrotnikom, ki nam pomagate, da jim lahko vsaj nekoliko olajšamo njihov vsakdan. Iskrena hvala vsem ter veliko dobrega tudi vam in vašim družinam v letu 2016.

Irena Žgavc

Oglejte si tudi