Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Gruzija tako in drugače

V Medobčinskem društvu prijateljev mladine že tretji mesec gostimo EVS prostovoljko Gurando iz Gruzije, ki bo celo leto z nami sodelovala v okviru projekta ‘’Prosti čas otrok in mladostnikov’’.

Kot pove že samo ime, se prostovoljka vključuje in dela predvsem z otroki in mladimi in zato je v zadnjih mesecih pripravila kar nekaj predstavitev po osnovnih šolah. Osnovnošolcem predstavi Gruzijo, gruzijsko družbo in navade, otroke pa ponavadi najbolj pritegne s predstavitvijo gruzijskega jezika, ki se osnovnošolcem zdi zelo zanimiv predvsem zaradi posebne gruzijske pisave. Gruzijska pisava otroke pritegne in hitro se naučijo zapisati svoje ime, kakšne druge preproste besede ali fraze. Del Gurandinih obiskov predstavljajo tudi bolj praktične delavnice, kjer izdelujejo zastave, letala, zlagajo puzzle ipd.

Poleg predstavitev za otroke na osnovnih šolah je Guranda v maju pripravila še predstavitev svoje države v Vipavi, v organizaciji Sadeži družbe, kjer je za odrasle udeležence pripravila tudi kuharsko delavnico priprave tradicionalne gruzijske slaščice. Kljub temu, da sama pravi, da ni najboljša kuharica so se na koncu vsi udeleženci posladkali. Guranda bo vesela še kakšnega vabila in bo z veseljem ponovno predstavila svoje kuharske spretnosti.

Konec maja se pričenjajo še Gurandini filmski večeri, na katerih si bomo lahko ogledali gruzijske filme. Prvi večer bo 28. maja 2015 ob 19:00 v Hiši mladih, ogledali pa si bomo film Svan! Vse, ki vas ogled filma zanima, vabimo, da se pridružite.

Guranda Dzamelashvili in Maša Čibej

MDPM Ajdovščina

Oglejte si tudi