Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Dijakinje Škofijske gimnazije Vipava predstavile svoje prostovoljsko delo

Pod okriljem Slovenske filantropije se je od 16. do 22. maja odvijal Nacionalni teden prostovoljstva. Po Sloveniji so se zvrstili številni dogodki, osrednjega, to je Veselega dne prostovoljstva na Prešernovem trgu v Ljubljani, pa smo se udeležili tudi mi.
V sloganu »Vse generacije, vse barve, vsa znanja. Z Ljubeznijo.«, pod katerim je praznovanje prostovoljstva potekalo, lahko zlahka prepoznamo tudi naše dijake in dijakinje. Že več kot dvajset let sodelujejo v akciji Postani moj prijatelj in obiskujejo učence iz CIRIUS-a Vipava. V tem šolskem letu so med prostovoljkami tudi Anita, Monika, Sara, Eva, Tinkara, Lucija, Gaja in Taja, ki so na stojnici skupaj z dijakinjami iz Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina nagovarjale mimoidoče in jim predstavljale svoje prostovoljsko delo. Obiskovalce so razveselile s sladoledom, ki smo ga v ta namen prejeli od podjetja Incom, vsak zainteresirani pa je lahko sodeloval še v nagradni igri o akciji Postani moj prijatelj. Okoliška podjetja (Mlinotest, Fama, Triglav, Volvo) so nam omogočila, da smo lahko pravilne odgovore nagradili s simboličnimi nagradami.
Prostovoljcev na vseh stojnicah je bilo skupaj okrog petsto, njihovo prostovoljsko delo pa zelo raznovrstno. Tako smo se domov odpravile bogatejše za čudovito izkušnjo in mnogo dobrih idej; kot mentorica prostovoljskega dela pa ponosna na naše dijake in dijakinje. Ne le te, ki hodijo v CIRIUS, ampak tudi tiste, ki se družijo s stanovalci v Centru starejših Pristan, pomagajo osnovnošolcem pri učenju, ali tiste, ki so se odločili, da bo njihov razred boter otroku iz Angole. Ponosna na vsako njihovo odločitev, da s svojimi barvami lepšajo življenja drugih.

 

Petra Rep

 

Oglejte si tudi