Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

Karitativne počitnice

Med letom se Karitas srečuje z družinami, otroki, starejšimi, zato pozna njihove stiske in tudi napore za boljši jutri. Prav počitniški dnevi so tisti, ki omogočajo sprostitev in tudi, čeprav le kratek teden, odmik od vsakdanjih skrbi in uživanje v naravi.

V Domu Karitas v Soči se je že zaključil tabor otrok, ki obiskujejo program Popoldan na cesti. Program vodi strokovna delavka Tatjana Rupnik ob pomoči številnih mladih animatorjev, ki so se kar sami poimenovali MLADA KARITAS. Letošnjemu taboru so dali naslov Gradimo trden most prijateljstva. Poleg vsakodnevnih dejavnosti v prekrasni dolini smaragdne Soče so obiskali tudi Planico.

V Soči so za nekaj dni letovale medgeneracijske skupine in tudi sodelavci Karitas, ki so en večer združili s kulturnim programom in obiskom odprtja razstave Umetniki za karitas v Bovcu.

Počitniški tabori v Portorožu se imenujejo Biseri in so še pred nami, prav tako letovanje družin. So pa že zaključili letovanje starejši, ki so se pod strokovnim vodstvom Klementine Bajec imeli lepo. 

Jožica Ličen

Oglejte si tudi