Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Bogate vsebine tabora na Kovku

Skupina varovancev in sodelavcev iz VDC Ajdovščina-Vipava, iz Enote Ajdovščina, že nekaj let konec junija ustvarja in živi na taboru, ki smo ga poimenovali 'V hribih se dela dan'. Letos je tabor spet potekal v taborniškem domu na Kovku.

Samostojnost se je preverila s skrbjo zase in lastnim kuhanjem v veliki kuhinji. Lepo vreme je pohodnikom omogočilo, da so osvojili bližnje vrhove. Lovec jih je seznanil z zanimivostmi iz lovskega življenja. Starejša gospa jim je pripovedovala o krutem življenju v taborišču med drugo svetovno vojno. Otliški župnik je predstavil zanimive župnijske zgodovinske dogodke. Glasbenika sta veselo igrala za sproščeno plesno gibanje. Nabirala so se zelišča za krepilne zimske čaje. Domače mleko je imelo mnogo boljši okus kot tisto s polic. Družinski člani sodelavk so prišli na obisk in pomagali pri žaru, da je bila peka mesa še boljša.

Prijetno druženje s pestrim dogajanjem: peko palačink, družabnimi igrami, ogledom starih slovenskih filmov, potopisnim predavanjem, petjem ob kitari …  je hitro minilo, toda saj bo leto hitro naokrog in se bo spet dogajal nov tabor.

 sh

Oglejte si tudi