Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Zimske radosti in zdrava zabava

V času zimskih počitnic je na ustvarjalnih in športnih delavnicah MDPM Ajdovščina, ki so potekale od 17. do 21. februarja 2014, kar mrgolelo otrok. Ob ustvarjanju in športnih aktivnostih so se otroci sprostili, pozabili na skrbi in se našportali ter naigrali, kot že dolgo ne.
Na ustvarjalnih delavnicah so se otroci ob pomoči in vodstvu spretnih in izkušenih mentoric potopili v ustvarjanje in oblikovanje pravljičnih sovic, pisanih obešalnikov, enostavnih naravnih ikeban in dekoracij iz suhega cvetja in furnirja, prekrasnih sončnic, uporabnih kartonastih map in še in še ... Čas med odmorom pa so otroci izrabili za pripravo 'kokic', ki so jih tudi z užitkom pozobali.

Na MDPM Ajdovščina smo med zimskimi počitnicami ob sofinanciranju Zveze za šport otrok in mladine Slovenije izvedli tudi športne aktivnosti Za zdravo zabavo, ki so potekale v notranjem večnamenskem prostoru Hiše Mladih in zunanjih igriščih v Palah v Ajdovščini. Otroci so se v okviru programa 'Športajmo pozimi na toplem' ob vodstvu športnih vaditeljev v notranjih prostorih razgibali, našprintali, nahopsali, naplesali ... Poskrbljeno je bilo tudi za aerobiko, namizni tenis, vaje z obroči, razne igre z žogo itd. Na zunanjih površinah pa so se mali nadobudneži skozi program 'Športajmo zunaj tudi pozimi' učili in igrali nogomet, rokomet, tenis, odbojko, košarko, udeležili pa so se tudi 'pomladanskega' pohoda ob Hublju, kjer so ob učni poti otroke 'veselo pozdravljali' nežni beli zvončki, zlate trobentice in žametni žafran.

Ponovno smo se imeli lepo! Otroška igrivost in smeh sta nam ponovno segla do srca in tudi nam 'ta starim' v društvu mladih narisala na obraz zadovoljen nasmeh ter nas napolnila z domišljijo in živahnostjo, ki se lahko rodi le v majcenih otroških glavicah.

Sara Šorc, MDPM Ajdovščina

Oglejte si tudi