Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Zimska pravljica na Malem Golaku

Slovenski pesnik Janez Menart, svojo pesem Vzpon zaključi z naslednjimi besedami: »…in sreča je, da je pred mano pot, in to da vem, da slast je v tem, da grem.« In 10. februarja 2017, smo - srečni, da je pred nami pot - šli tudi mi. Na 5. tradicionalni nočni pohod na Mali Golak, ki ga vsako leto organizira športno društvo Slano blato. Ob siju polne lune in sunkov burje, smo se ljubitelji potepanja po hribovju zbrali pred dvorano Edmunda Čibeja v Lokavcu in se nato odpeljali do izhodišča pohoda – Predmeje.

Pot, postavljena daleč od hrupa v varno zavetje dreves in prekrita s snežnimi kristali, nas je vodila vse do najvišje točke pohoda z nadmorsko višino 1.495m. Na vrhu sta nas mir in okoljska poezija povsem prevzela. Gorski svet, kjer vlada globoka nirvana, nas je kot vedno z odprtimi rokami sprejel medse ter nam pričaral pravljične trenutke, ki se dotaknejo srca. Poleg tega pa v naših mislih odločno pregnal še zadnje pomisleke, da bi bilo ta petkov večer lepše preživeti v varnem zavetju doma.

Pohod, ki je potekal pod vodstvom člana društva Tadeja Slokarja, je bil ravno pravšen, da smo se udeleženci vsaj za nekaj časa otresli vsakodnevnega stresa in skrbi. Pljuča smo napolnili s čistim zrakom, oči smo sprostili na čudovitih snežnih stvaritvah, ušesa pa so prisluhnila naravnim melodijam, ki uglasijo dušo in pomirijo vse preveč divje misli sodobnega človeka.

Pohodniki smo se polni energije in lepih spominov razšli z željo, da bi trenutke globokega zadovoljstva in sprostitve, ki smo jih občutili med pohodom še večkrat doživeli skupaj. Preproste stvari, doživete v objemu narave nam namreč dajo vedeti, kako čudovito je življenje, če pogledamo izza meja svojega lastnega sveta in nam pokažejo, kaj nenazadnje resnično šteje.
Srečno do naslednjega leta!

Športno društvo Slano blato

Oglejte si tudi