Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Upokojenci lani zelo dejavni

V Dvorani prve slovenske vlade je potekalo srečanje članov Društva upokojencev Ajdovščina, ki so želeli slišati, kaj vse se je vse dogajalo v društvu v letu 2016.
Po pozdravnem nagovoru predsednice Metke Marušič so zapele Večernice pod vodstvom Mirana Rustje. Z poučno igrico 'Pujsa imamo za soseda'o se predstavili člani ŠENT Ajdovščina, učenke OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, člani DPS Zarja, pod pokroviteljstvom Ljudske univerze. Pevski del Zarje, s harmonikarjem Maurom Deferrijem, pa je zaključil zabavni del srečanja. 

V uradnem delu zbora, vodila ga je Milojka Dobovšek, so se na odru zvrstili poročevalci in predstavili opravljeno delo in načrte za leto 2017. Društvo upokojencev je eno izmed največjih društev v občini Ajdovščina in lahko se pohvali tudi z veliko uspehov na športnem področju. Odlično je izpeljalo državno prvenstvo v balinanju, prav tako tudi vse ostale športne prireditve. Na področju turizma, izletništva in pohodništva so kljub nezavidljivemu finančnemu stanju upokojencev uspeli uresničiti skoraj vsa letovanja in izlete.
Kulturno dogajanje je zelo bogato. K temu prispevajo članice Že PZ Večernica, DPS Zarja in fotografska sekcija DUA. Vse skupine so zelo aktivne, vsaka na svojem področju, udeležijo se veliko prireditev in jih tudi veliko sami organizirajo.  Uspešno  pa je tudi delo prostovoljk in prostovoljcev. Projekt »Starejši za starejše, za večjo kakovost življenja doma« izvajajo z nadpovprečnimi rezultati.
V DU deluje tudi zeliščarska skupina, ki pridno nabira, razisuje in se uči o zeliščih, ki rastejo okrog nas.

Finančno poročilo je še dodatno potrdilo, koliko dela je bilo vloženega v vse projekte in kako skrbno je bil denar pridobljen in  porabljen.

Ob tej priložnosti so podelili priznanja in zahvale zaslužnim članom. Mira Štor je priznanje prejela za 10-letno uspešno in požrtvovalno delo v prostovoljstvu. Vanda Žvanut je pevka pri ŽePZ Večernica, piše prozo in poezijo, riše, igrala in pela je tudi pri DPS Zarji. Klara Štrancar je bila  22. let uspešna predsednica  ŽePZ Večernica.

Nevenka Vidmar, foto Bogdan Krapež in Ivan Skvarča

Oglejte si tudi