Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Zbiranje podpisov za povrnitev pravic veteranom vojne 1991

Z zakonom o uravnoteženju javnih financ (ZUJF) so bile Veteranom vojne za Slovenijo 1991 odvzete skoraj vse pravice, ki so jim izhajale iz prej veljavnega zakona. Tu se ne gre za neke posebne finančne koristi ampak predvsem za moralne pravice.

Zaradi tega se je predsedstvo Zveze vojnih veteranov Slovenije odločilo, da zberemo 5000 podpisov in vložimo presojo oziroma razveljavitev 101. člena tega zakona. Predsednik državnega zbora je določil rok za zbiranje podpisov: od 8. maja do 6. julija 2013.

Vsak državljan Slovenije, ki ima volilno pravico, lahko s svojim podpisom prispeva k rešitvi te nepravilnosti. To naredi tako, da na Upravni enoti pred uradno osebo podpiše ustrezen obrazec, na katerega se dopiše »Za spremembo 101. člena ZUJF«. Ta podpis bo istočasno dokaz, da državljan spoštuje vrednote osamosvojitve leta 1991. Obrazec se odda v poštni nabiralnik pred Veteransko pisarno.

K oddaji podpisa je najbolje, da se pristopi takoj, sicer pa bomo 5. junija pripravili organizirano zbiranje pred Upravno enoto v Ajdovščini, med 10. in 17. uro.

OZVVS Ajdovščina Vipava

Oglejte si tudi