Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Ustvarjalno tudi v prebujajočo se pomlad

Medobčinskemu društvu prijateljev mladine Ajdovščina je bilo v veselje in radost organizirati brezplačne otroške ustvarjalnice tudi med zimskimi počitnicami.
Otroci so se z radovednostjo ter nenavadno predanostjo prepustili ustvarjanju in še drugim čarom prebujajoče se pomladi. Tudi tokrat smo se družili v dvorani KS Gojače - Malovše, in sicer 28. februarja ter 1. in 2. marca 2013. Ves čas nam je skozi okno prijazno sijalo zimsko - pomladno sonce.

Delavnice so se začele z iznajdljivostjo dveh deklic. S svojim domiselnim plesom sta nas prav prijetno presenetili in tudi v meni in otrocih naselili posebno veselje. Tako smo se veliko lažje vživeli v spoznavanje in barvanje mandal, saj so jih otroci videli prvič.

Mandale so krogi z miroljubnimi in radoživimi oblikami. Le - te so otroci barvali s posebnim zanimanjem in drugačnim občudovanjem. Tudi tokrat so otroci domišljiji pustili prosto pot in ustvarili ljubke pomladne motive in pokrajine. Med delavnicami smo se sprostili tudi v nizu zanimivih dejavnosti ter družabnih in jezikovnih iger.

Bilo je kot v živahnem vrtu prebujajoče se pomladi, saj smo življenje nadeli tudi okrasnim vazicam. Naši spretni prstki so jim naredili čudovite črtaste vzorce iz volne. Vazice so se v tej preobleki počutile kot prenovljene.

Ja, pomlad se prebuja, in tudi ona ustvarja svojstven čar ljubezni.

 

Katja Krkoč, MDPM Ajdovščina

 

Oglejte si tudi