Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Trideset let kinologije v Ajdovščini

Kinologija v Ajdovščini ima dolgoletno tradicijo, letos smo praznovali trideset let delovanja Športno kinološkega društva Ajdovščina.Obeležili smo ga s proslavo v Dvorani prve slovenske vlade, 9.aprila 2017. Slavnostna govornika sta bila župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin, ki je društvu tudi podelil priznanje ter podpredsednik Kinološke Zveze Slovenije, Jože Velikonja.
Za slavnostno vzdušje je poskrbel Lovski pevski zbor Zlatorog Vipava, pripravili smo razstavo fotografij naših največjih uspehov v zadnjih letih in zbrali na njih trideset let spominov, ob pesmi Samo pes v izvedbi Petra Bajnocija se je marsikateremu pasjeljubcu orosilo oko.

Ob tej slavnostni priložnosti je društvo podelilo tri posebna priznanja in imenovanja za častne člane ŠKD Ajdovščina: Miroslavu Zidarju, ki je kinološki vzor, med drugim zaslužen za to, da je kraški ovčar postal naša avtohtona pasma; Marijanu Poljšaku, za uspešno sodelovanje v preteklosti, za pomoč in podporo pri razvoju društva; Egonu Savniku, članu ŠKD Ajdovščina, ki je zastopal barve društva na šestinpetdesetih tekmovanjih šolanih psoviz poslušnosti, kot tudi tekmovanjih v sledenju, je oseba, na katero smo v društvu še posebej ponosni.

Športno kinološko društvo Ajdovščina je aktivno društvo, organiziramo tečaje male šole, kjer se pes socializira ter prične vodnik s prvimi koraki vzgoje in šolanja psa. Za pripravo psov in njihovih vodnikov za bivanje v urbani sredini in za osvojitev vaj iz poslušnosti izvajamo osnovno šolanje.

Pridružite se nam lahko tudi bolj ambiciozni vodniki, ki bi želeli s svojim psom  tekmovati po mednarodnih IPO programih, ali imate živahnega psa, s katerim bi se radi udejstvovali v disciplini agility.

Trenutno je aktivnih okrog 25 tekmovalnih parov, ki uspešno zastopajo društvo in dosegajo vidne uspehe na državnem in mednarodnem nivoju.

»Pes ne more spremeniti sveta, lahko pa spremeni vaše življenje«.

 

Oglejte si tudi