Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Sneg, polna luna in dobra družba - odlična kombinacija za nočni pohod na Mali Golak

Športno društvo Slano blato Lokavec je letos v svoj koledar prireditev drugič po vrsti uvrstilo tudi nočni pohod na Mali Golak. Ker je letošnja zima z zamudo pobelila gorske vrhove, polne lune pa tudi ni vsak teden, nam je pohod namesto predvidenega januarskega uspelo izpeljati šele v petek, 14. februarja 2014. In splačalo se je čakati.

Na petkov večer se nas je ducat planincev zbralo pred dvorano Edmunda Čibeja v Lokavcu. Z avtomobili smo se zapeljali do Predmeje, od koder smo pot nadaljevali peš. Prvih nekaj metrov smo prehodili po asfaltni stezi, vendar smo morali nato že kaj kmalu zagaziti v sneg. Pohod do vrha je bil zaradi neutrjenega snega kar naporen.

Po spustu z Malega Golaka smo se ustavili še v Iztokovi koči, kjer je društvo vse udeležence pogostilo z nekaj tople hrane in pijače, ki smo si jo po skoraj triurnem pohodu zagotovo zaslužili. Udeležba na pohodu kaže na to, da smo člani društva in ostali pohodniki pohod že vzeli za svojega, za svoje pa nas je očitno vzela tudi polna luna, ki nam je skupaj s snegom pričarala pravo zimsko pravljico.

Blaž Lokar

 

Oglejte si tudi