Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Še vedno v igri za tretjo ligo

Nogometaši ajdovskega nogometnega kluba, ki bodo prav danes končali zimski premor, že nestrpno čakajo na nadaljevanje prvenstva v enotni primorski nogometni ligi, saj še niso izgubili upanja na napredovanje v višji rang tekmovanja, v tretjo državno ligo. Za vodilno Cerknico sicer zaostajajo za štiri točke, kar pa jih je v enajstih tekmah tudi moč nadoknaditi.
Vendar bodo morali do prvega spomladanskega obračuna za prvenstvene točke še kar nekaj časa potrpeti, kajti v prvih dveh krogih bodo prosti (v vsakem krogu, razen v zadnjem, sta prosti po dve ekipi, žreb pa je hotel, da je Škou prost prav prva dva kroga). Tako se bodo na zelenico prvič podali v 16. krogu (23. marca) v Postojni, domača publika pa jih bo pričakala šele 6. aprila proti Gažonu.

V jesenskem delu so Ajdovci v enajstih tekmah zabeležili osem zmag, dva poraza in en neodločen rezultat. Skupaj so nabrali 25 točk ob gol razliki 26 : 10 in s tem izkupičkom zasedajo drugo mesto na lestvici, kot že rečeno štiri točke za vodilno Cerknico. Prav z ekipo, ki jo vodi nekdanji igralec in pomočnik trenerja Primorja Ljubo Modrijan, je ajdovskim nogometašem najbolj spodrsnilo, saj so doma izgubili z 1 : 3. So pa zato zatem nanizali kar pet zmag zapored, manjši spodrsljaj pa se jim je primeril še v zadnjem krogu jesenskega dela   

v Košani, ko so ob napaki v obrambi kljub premoči in številnih priložnostih izgubili dve točki. Toda žoga je okrogla in tako se lahko varovanci trenerja Igorja Mozetiča, ki je ekipo prevzel pred začetkom prvenstva, z radostjo spominjajo gostovanja na Bonifiki, kjer so bili proti veteranom Kopra že v izgubljenem položaju (0 : 2), pa se čudežno vrnili v igro in v izdihljajih tekme zabili zmagoviti gol. Prav tako so se veselili zmage v sodnikovem podaljšku na vipavskem 'el clasicu' proti Fami, ko je za tri točke zabil Dejan Žižmond, prvi strelec ekipe z osmimi goli (deli si drugo mesto na lestvici strelcev lige). Prav sosedski derbi je dokazal, kako je Vipavska dolina žejna nogometa, saj se je na ajdovskem stadionu zbralo nekaj sto gledalcev in vzdušje vsaj malo spominjalo na zlate čase ajdovskega nogometa.  

V oranžni zasedbi je v prestopnem roku prišlo do nekaterih sprememb. V višji rang tekmovanja, v 3. SNL - zahod je prestopil Andraž Ivanovič, ki se je pridružil ekipi Brd, v Vipavo pa se seli Asmir Bašić. Žal se je sezona že končala za vratarja Matevža Breclja, ki si je poškodoval stopalo in se tako pridružil Luki Belinu Valenčiču, ki je že jeseni sklenil sezono zaradi strganih kolenskih vezi. Je pa oranžni dres oblekel še en član nekdanjega tretjeligaša iz Ilirske Bistrice, 27 - letni obrambni igralec Igor Marinac.

Predsednik kluba Marko Nagode pred nadaljevanjem prvenstva ne skriva ambicij: »Cilj v nadaljevanju sezone je jasen. Popoln napad na prvo mesto in s tem uvrstitev v tako želeno tretjo ligo!«

rl

Oglejte si tudi