Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

S skupnimi močmi, do čistejše vasi

Na sončno soboto, 19. marca 2016, je KS Lokavec v sodelovanju s ŠD Slano blato organizirala čistilno akcijo – Očistimo naš kraj.
Nekdanji generalni sekretar Združenih narodov Dag Hammarskjöld je nekoč dejal, da je glavni zadetek na loteriji življenja kraj, v katerem se rodimo na tem planetu. Tisti, ki se najdemo v tej misli in čutimo veliko pripadnost našemu kraju, smo se ob 8:30 zbrali pred Dvorano Edmunda Čibeja z željo, da naredimo nekaj dobrega za Lokavec in sokrajane.

Pred začetkom akcije nas je pozdravil predsednik KS Lokavec, Angel Vidmar, medtem, ko nam je predsednik ŠD Slano blato, Bojan Pergar, podal osnovne informacije o čiščenju kraja. Opremili smo se z vrečkami za smeti ter rokavicami in se odpravili na lov za odpadki. Razdeljeni na več skupin, smo pridno polnili vreče, te pa so fantje ob koncu čistilne akcije odvažali v dva zato namenjena kontejnerja. Večji del pobranih smeti so predstavljale pločevinke, plastenke, cigaretne škatlice in ostale drobnarije. Iz tega lahko sklepamo, da je na žalost še vedno veliko takih, ki jim za okolje in čisto naravo ni niti malo mar in jim metanje odpadkov vsepovprek predstavlja zabavo. Akcijo smo zaključili ob 12. uri, ko smo se udeleženci spet zbrali pred dvorano.

Vas zanima, če je čistilna akcija uspela? Od vsakega posameznika je odvisno, ali se bo vabilu na čistejše okolje odzval s hvaležnostjo za priložnost, da lahko skupaj z isto mislečimi spreminja svet na bolje, ali pa bo raje počepnil v kot, se pokril z rokami čez oči in upal, da nam bo narava odpustila našo nemarnost. Tisti, ki smo se akcije udeležili, smo se potrudili po naših najboljših močeh. Poleg čistega okolja pa imamo tudi čisto vest, do matere narave. In to je tisto kar šteje!

Iskrena hvala vsem za udeležbo in sodelovanje! Skupaj zmoremo!

ŠD Slano blato

Oglejte si tudi