Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Rdeči križ s pomočjo donatorjev do novega vozila

Rdeči križ Slovenije – Območno združenje Ajdovščina je sredi oktobra pridobilo novo sedem sedežno vozilo, za katerega so mu sredstva namenili Fundacija za invalidske in humanitarne organizacije ter Občina Ajdovščina in Občina Vipava. Vsem donatorjem se za pomoč iskreno zahvaljujemo.

Združenje doslej ni razpolagalo z vozilom, čeprav bi ga zelo potrebovalo. Vozila si je sposojalo pri različnih lokalnih organizacijah, največkrat pri PGD Selo in GRC Ajdovščina. Prav tako je združenju večkrat materialno pomoč prepeljala KSD Ajdovščina. Ob tej priložnosti se tudi vsem njim iskreno zahvaljujemo.

Združenje bo vozilo uporabljalo za opravljanje nalog na področju zaščite in reševanja, v okviru katerih aktivno delujejo tri ekipe prve pomoči. Ekipe redno vadijo in se izobražujejo, sodelujejo na prireditvah in pohodih z namenom nudenja prve pomoči udeležencem ter se udeležujejo regijskih in državnih tekmovanj. Območno združenje prav tako vozilo potrebuje za potrebe prevoza materialne pomoči, izvajanje krvodajalskih akcij, brezplačnih meritev krvnega tlaka, sladkorja in holesterola po krajevnih skupnostih, srečanj starejših in drugih dejavnosti društva. Verjamemo, da bo združenje z novim vozilo vse aktivnosti lahko še lažje in bolje izvajalo.

 

Irena Žgavc

Oglejte si tudi