Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Priprave na 16. pohod po Vertovčevih poteh

Priprave na 16. pohod po Vertovčevih poteh, ki bo letos 20. novembra, so v polnem teku. Društvo Matija Vertovec letos obeležuje 10 let delovanja. Obletnico so proslavili na letošnjem delovnem pohodu s postavitvijo nove turistično-informativne table na Ustjah.
Člani Društva Matija Vertovec so to nedeljo opravili delovni pohod – pregledali so pohodne poti ter zamenjali nekaj dotrajanih količkov s smerokazi. Ob letošnji deseti obletnici delovanja pa so na Ustjah slovesno odkrili še eno turistično-informativno tablo na Vertovčevih poteh. Vsebino so pripravili domačini Dušan Krečič, Matjaž Stibilj in fotografinja Polona Ipavec, nova tabla predstavlja vas Ustje. Društvo je tablo financiralo iz sredstev, ki jih je prejelo skupaj z občinskim priznanjem ob letošnjem prazniku občine Ajdovščina.

Vertovčeve poti so tako ena najbolje opremljenih turističnih pohodnih poti na gornjem Vipavskem. Na celotni trasi je nameščenih že 10 turistično-informativnih tabel, ki pripovedujejo o naravnih in kulturnih vrednotah v okolici. Na kar treh pomembnih točkah na poti pa se poklonimo pomembnemu rojaku – na Planini je Matiji Vertovcu v čast postavljeno spominsko obeležje na stari šoli, prav tako v na rojstni domačiji Jakulinih, v Šmarjah pa njegov doprsni kip krasi dvorišče pred vaško cerkvijo.

Vertovčeve poti so dobro pripravljene na 16. pohod, ki bo letos v nedeljo, 20. novembra. Smer pohoda ostaja enaka, program na poti bo bogat. Dobrodošli!

sh

Oglejte si tudi