Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Policijski veterani razvili prapor

Veterani policije Vipavske doline, ki že peto leto na temeljih domoljubja združujejo večino sodelujočih policistov - miličnikov tega območja udeleženih v osamosvojitvenih procesih in vojni za samostojno Slovenijo, so v Ajdovščini razvili svoj prapor.
Društvo je 2008 nastalo po kolektivnem izstopu iz Sever severne Primorske,  v katerem niso več prepoznali dela v cilju veteranskih vrednot. Nimajo nadveteranov, politike se ogibajo in prva ljubezen jim je domovina Slovenija. Financirajo se sami in z donacijami občin ter posameznikov. Njihov trud je poplačan z dobrim odzivom pri  državljanih in veliko udeležbo ter podporo na domoljubnih slovesnostih, ki jih vsako leto organizirajo. K njim se včlanjujejo tudi pravi veterani Policije iz drugih delov države.

Praporu so ob glasbeni spremljavi policijskega kvinteta srečo zaželeli predstavniki Policijske uprave Nova Gorica - vodja sektorja uniformirane policije Evgen Govekar, iz PP Ajdovščina Darko Krapež, poveljnik vojašnice Vipava podpolkovnik Pavel Jereb, vojaških veteranov 'Veteran' Nova Gorica, OZVVS Ajdovščina - Vipava, OZVVS Kanal, zveze častnikov iz Nove Gorice Stanko Dužič in častniki, vodstvo vipavskih gasilcev (Pavzin in Drinič), Kazimir Saksida iz vipavske lovske družine in mnogi prijatelji društva.    

Priznanje za dobro delo sta na slovesnosti prejela praporščak Marjan Hajdinjak in veteran  Jože Potočnik, za podporo pomoč veteranom občina Vipava, pravkar krščen prapor pa je na podlagi preteklega odličnega sodelovanja z vojaškimi veterani postal nosilec Srebrne medalje OZVVS 'Veteran' Nova Gorica.

Peter Lemut

Oglejte si tudi