Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Planinska šagra tudi v znamenju balinanja

V okviru planinske šagre so domačini v nedeljo, 31. maja, v dvorani izpeljali tudi balinarski turnir med zaselki. Sodelovalo je 8 ekip. Vsaka ekipa je morala imeti vsaj dve ženski in enega moškega. Priporočeno je bilo, da se ekipe uredijo v izvirne kostume, povezanimi z zgodovino kraja in to je komisija tudi ocenjevala.
Na tekmovalnem področju je letos zmagala ekipa iz Dolenj, druga pa je bila ekipa Vinarjev. Letošnji pokal za izvirnost je soglasno osvojila ekipa Štrancarji – Marci (s pokrivalom v obliki repe).

Šagra se je nadaljevala v nedeljo, 7. junija, z mašo in celonočnim češčenjem v farni cerkvi, medtem ko so na vaškem igrišču potekale družabne igre in zabavno druženje krajanov.

Balinarski klub Planina pa je tega dne izpeljal še finale državnega prvenstva članskih dvojic. Nastopilo je 8 najboljših dvojic iz države. Naslov državnega prvaka je osvojila dvojica Lokateksa Trate 2 (Premru, Progar), ki je v finalu premagala dvojico Košane (Urh, Morelj).Tretje mesto je zasedla dvojica Ilirske Bistrice (Jagodnik, Ozbič), šele četrta sta bila favorita Sofronievski in Mlinar (Lokateks Trata 1). Pokale, medalje in priložnostna darila je podelil podžupan občine Ajdovščina Mitja Tripković.

Ivo Petrič 

Oglejte si tudi