Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
19°C
8°C
Oceni objavo

Otroška poletna galerija v Gojačah in Malovšah

V mali dvorani KS Gojače - Malovše so se v organizaciji Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina od 30. junija do 11. julija 2014 odvijale ustvarjalne in sproščujoče delavnice.

Otroci so se z navdušenjem in posebno radostjo prepustili ustvarjanju in izdelali zares čudovite stvari. Otroke so v polnosti povezovale tudi družabne igre in razgibavanje na bližnjih igralih.

Prvi teden so med aktivnim preživljanjem prostega časa na delavnicah izdelovali posrečene namizne lampijone, sledili so živahni in prijazni pogledi živali na kuhalnicah. Iz kartona so otroci izdelali magične in še kako resnične skulpture oziroma zgradbe. Potrebno je bilo izrezovati veliko kartonskih oblik oziroma elementov, poleg tega pa so otroci vključili tudi veliko mero igrivosti, spretnosti in domišljije. Čeprav malo utrujeni so bili na koncu na narejeno zelo ponosni.

Prišel je petek in takrat smo vendarle želeli zabrenkati na skrivnostni tubatar. Otroci so to glasbilo delali posamično ali pa v skupini. Na koncu je večini uspelo tudi kaj zaigrati in strune so le oddajale nekaj zvoka.

Naslednji teden so se otroci med vrsto unikatnih izdelkov preizkusili tudi v izdelovanju vilinskih in škratkovih hišic. Vse to so izdelovali iz das mase in lahko rečem, da jim je zelo dobro uspelo.

Ja, res je bilo kot v galeriji sredi vrta in čeprav je kdaj ponagajalo slabo vreme, se je v vrsti dogajanj odvijal pravi otroški živžav. Prepustili so se morskim umetninam in sijali kot lesketajoče (se) morje. 

Katja Krkoč, MDPM Ajdovščina

Oglejte si tudi