Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Od Benčincev k Maju

Pevka Jana Benčina, iz znane colske glasbene družine, od leta 2010 prepeva v ansamblu Maj, ki ga sestavljajo izkušeni glasbeniki, saj so že prej igrali v različnih rock in pop skupinah in narodnozabavnih ansamblih.

Ansambel Maj deluje od leta 2005, ko so se glasbeniki zbrali skupaj in si na enem od prvih nastopov nadeli ime po najlepšem mesecu - mesecu ljubezni, maju.

Od začetka delovanja so v ansamblu vodja in harmonikar Boštjan Sedmak (včasih član ansambla Laufarji), basist Zdravko Blažič (igral je v ansamblu Slavka Pluta in Petra Finka), kitarist Suvad Bečić (prej ansambel Ivana Karošca) ter pevec Andrej Logar (skupina Sunny Orchestra).

Leta 2010 se jim je pridružila pevka Jana Benčina s Cola. Jani je bila narodnozabavna glasba položena že v zibelko, saj je njen oče, Ivan Benčina, znan kot vodja in harmonikar ansambla bratov Benčina, pred leti s svojim kvintetom razveseljeval poslušalce širom Primorske. Skupaj s še tremi pevkami, med katerimi je bila tudi Janina sestra Alenka, je Jana prepevala v ansamblu Ivan Benčina s prijatelji, ki – sicer v nekoliko spremenjeni zasedbi – deluje še danes.

Člani ansambla Maj so do sedaj posneli pet lastnih skladb, nekaj pa jih je v nastajanju. Besedila za posnete skladbe sta prispevala Bernard Miklavc ter Matjaž Vrh, glasbo je pri dveh dodal Igor Podpečan, ostale pa sta uglasbila kar harmonikar Boštjan in pevec Andrej. Snemali so v studiu pri Igorju Podpečanu ter Petru Finku. Z zadnjim posnetim valčkom Ljubljanski grad so se predstavili v oddaji Na zdravje! v natečaju Razglednica Slovenije, za katerega pripravljajo tudi videospot. Ker bi se radi predstavili čim številčnejši in raznoliki publiki, se pospešeno pripravljajo tudi na nastope v Števerjanu in Cvičkovem festivalu v Gadovi peči.

Zanimivost ansambla je ta, da lahko vsak član zapoje tudi kot solist, med njimi pa je tudi profesionalni tonski mojster Andrej, ki poskrbi, da je na vsakem nastopu zvok ansambla kar najboljši.

'Majevci' si tudi v prihodnje želijo, da bi njihova glasba odpirala pot do srca poslušalcev širom Slovenije, saj v tem, kar delajo, zares uživajo. Veseli so vsakega povabila na poroko, veselico, praznovanja itd.

Najdete jih tudi na njihovi spletni stran FB profilu.  

jb

Oglejte si tudi