Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Mladi bori v prazničnem decembru

Minulo koledarsko leto so v Društvu tabornikov Rod Mladi bori Ajdovščina zaključili v razigranem, prazničnem vzdušju.
V začetku decembra so vodniki na miklavževanju pred Dvorano 1. slovenske vlade v Ajdovščini mimoidočim delili čaj, ki ga je prispeval bar B52. Z omenjeno akcijo so pritegnili zanimanje marsikaterega obiskovalca, ki se je v družbi ajdovskih tabornikov pogrel ob skodelici toplega čaja.

Čez dober teden  pa so v večnamenski dvorani mladinskega centra v Hiši mladih za vse člane roda organizirali tradicionalno obdarovanje s prihodom dedka Mraza. Vznemirljivo pričakovanje njegovega prihoda so popestrili z zanimivimi ustvarjalnimi delavnicami, ki so se jih otroci radi udeležili. Bilo je praznično in veselo, kot se za ta čas spodobi. Decembrsko praznovanje z otroci so zaključili v poznih popoldanskih urah, zvečer pa so v taborniškem domu na Kovku organizirali še novoletno srečanje za starejše člane, popotnike in popotnice, raziskovalce in raziskovalke ter grče.

Tudi vodovi sestanki so bili v mesecu decembru bolj praznično obarvani. Novo leto pa so ajdovski taborniki začeli delovno in aktivno, kot so si to zadali že na začetku sezone, meseca septembra. Mesec januar je bil namenjen aktivnostim v taborniškem domu na Kovku, kjer je vsak vod preživel en konec tedna. Eno oziroma dvodnevno bivanje izven taborniških prostorov v Ajdovščini je bilo namenjeno druženju, učenju in izvajanju veščin, ki jih člani na enournih vodovih sestankih med tednom ne morejo opraviti. To je odlična priložnost za nadgradnjo že osvojenega znanja in pridobivanje novih izkušenj v naravi. Predvsem pa je to dobrodošla priprava na zimovanje, ki ga bodo ajdovski taborniki izvedli v sredini februarja.

Otroci povedo, da se tovrstnih srečanj radi udeležujejo. Dobra udeležba in kakovostno izvedene  vodove oziroma rodove akcije pa so tisto, za kar si vodniki in vodstvo roda prizadevajo.

AK

Oglejte si tudi