Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
8°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Mladi bori s tetko jesenjo na Kovku

Mlajši ajdovski taborniki so se med počitnicami, in sicer od srede, 2. novembra, do petka, 4. novembra, mudili na Kovku v naši taborniški koči. Tam je namreč potekalo čisto pravo tradicionalno Jesenovanje, ki ga pripravijo vodniki Medvedkov in čebelic, torej najmlajše starostne skupine.
Letos so nam program pestrile čarovnice in čarovniki, buče ter tetka Jesen. Kot pravi taborniki smo se seveda preizkusili v Lovu na lisico, izdelali smo prave jesenske maske, vadili veščine nastopanja, plesali, za konec pa smo postavili večerni ogenj in ga slavnostno zakurili. Slednji je v nas pričaral spomine na taborjenje in vse dogodivščine, ki nas v taborniškem letu še pričakujejo, zato lahko rečemo, da je naše Jesenovanje vedno odličen začetek taborniškega leta.

Zanimivo pa je bilo tudi za naše najstarejše. V petek, 4. 11., (gozdovnike in gozdovnice) začel vikend poln dogodivščin. Čakalo jih je namreč jesenovanje na temo Harry Potter. Našo kočo na Kovku smo za nekaj dni preimenovali v Kovkavičarko.

Ob prihodu smo jih vodniki pričakali oblečeni v prave čarovniške plašče. Po predstavitvi teme je sledila razporeditev po domovih. Pri izbiri domov je seveda pomagal klobuk izbiruh. Po uvodnem delu je sledila razporeditev po sobah. Ko smo se udobno namestili, smo takoj pričeli s programom. Izdelovali smo prave leteče metle in čarobne palice. Seveda smo palice in metle tudi preizkusili. Po večerji je sledil večerni del programa. Da smo izkoristli še zadnjo lepo (jasno) noč, smo se odpravili na rob. Na robu je sledilo kratko predavanje o astronomiji in seveda obvezno slikanje. Po prihodu nazaj v kočo so sledili skeči in igrice na temo astronomija.

Naslednje jutro smo se prebudili v meglo in dež. Dopoldanske delavnice so prav tako potekale na temo čarovništva. Preizkusili smo se v posnemanju prizorov iz filma in igranju čarovniškega monopolija. Po daljšem počitku je sledil popoldanski program, kjer smo se preizkusili v čaranju, izdelovanju napojev, vedeževanju in pravem kamnu modrosti. Za zaključni večer smo se zabavali v igranju igric ter petju.

Kot se za zadnji dan spodobi, smo najprej pospravili kočo in nato ob gledanju filma počakali na kosilo in starše.

Komaj čakamo, da se zopet zberemo najprej na nočni orientaciji in naslednje leto na zimovanju.

 

Manca in Katja

Oglejte si tudi