Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

MDPM pozdrav poletju

Poletje je tudi v našem društvu najbolj pester in zabaven čas, saj skušamo v tem času otrokom in mladim ponuditi čim več različnih aktivnosti, da imajo v času počitnic možnost druženja in aktivnega preživljanja poletnih počitniških dni. Tudi letos smo za otroke ajdovske in vipavske občine pripravili ustvarjalne, tematske in športne vsebine, tabore in letovanja.
Z aktivnostmi smo začeli že takoj ob koncu šolskega leta. 25. junija so se otroci odpravili na prvo letovanje v Nerezine, kjer so ostali do 2. julija, ko so se v hiškah v počitniškem naselju ZPM Krško za en teden nastanili otroci našega drugega letovanja. V tem času – zadnji teden v juniju in prve dva tedna v juliju so v Hiši mladih potekale tudi raznovrstne delavnice, seveda pa smo ustvarjalno-športno-plesni program pripravili tudi za udeležence letovanj. Skupaj z Mladinskim centrom Hiša mladih smo staršem v teh tednih ponudili tudi možnost celodnevnega varstva. Zaposleni v Mladinskem centru so poskrbeli za prijetno varstvo, prostovoljci našega društva pa so pripravili delavniške vsebine. Na junijskih in julijskih delavnicah so otroci ustvarjali, plesali, fotografirali, igrali družabne igre, se razgibali na zunanjih površinah, družili in zabavali.Konec julija je skupina otrok odšla še na letovanje v Piran, kjer so letovali v domu Zavoda za letovanje otrok, ob njihovi vrnitvi v začetku avgusta pa smo že s polno paro zbirali prijave za tečaj rolanja, humanitarne počitnice Veter v laseh v Mozirju in delavniška tedna z varstvom konec avgusta. Avgusta smo izpeljali še dan za družine na ajdovskem bazenu, po 15. avgustu pa smo energijo že usmerili v akcije vezane na začetek novega šolskega leta.

V letošnjem poletju so delavnice in druge aktivnosti izvajali številni stari in novi prostovoljci, obiskalo nas je tudi nekaj mladih – predvsem srednješolcev, ki so se prvič preizkusili v vodenju vsebin, njihova različna področja udejstvovanja pa so tudi otrokom pričarala zelo raznolike dneve.

Mentorjem in prostovoljcem - Mitji, Aniti, Eleni M., Silvi, Taši, Marti, Urški, Martinu, Ines, Eleni K., Maticu, Nataši, Andreji, Damjanu, Ani, Miranu, Liljani, Mariši, Maši H., Lari, Zarji, Gordani, Vidu, Janji, Tamari, Mojci, Poloni, Kristini, Blažu, Metki in vsem, ki smo jih morda pozabili omeniti, se v našem in imenu otrok zahvaljujemo za vse ure, ki so jih v tem poletju namenili naši mladini.

Maša Čibej, MDPM Ajdovščina

Oglejte si tudi