Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Mavrična druščina in tržnica ročno šivanih voščilnic

Ljudje v društvu, ki jih lahko poimenujemo tudi varovanci, so ljudje z motnjami v duševnem in telesnem razvoju. Kljub temu pa vseeno lahko glede na njihove zmožnosti, sposobnosti, želje, mnenja izražajo svoje danosti.

V avli Mercator centra Ajdovščina, se je v organizaciji Društva Sožitje Ajdovščina - Vipava, 26. novembra 2016, med 8. in 12. uro, odvijala praznična tržnica ročno šivanih voščilnic.

Najbolj spretni so prepikovali razne božično-novoletne vzorce. Vsi ostali pa smo pridno šivali smrečice, snežinke, sveče, zvezde in naredili še vrsto drugih oblik. Nastalo je nekaj čez 100 ročno šivanih voščilnic.

Voščilnice smo ponesli na tržnico in z njimi zbirali priporočene prostovoljne prispevke za naše poletno letovanje v Bohinj 2017.

Ljudje so si z veseljem ogledovali naše voščilnice. Zelo všeč jim je bila tudi nenavadna dobra volja ljudi s posebnimi potrebami. Prav lahko je bilo angelsko toplino naseliti med ljudi. K temu so s srcem in v obliki nebeške komunikacije prispevale tudi praznične misli.

Z božično-novoletnimi voščilnicami smo v obliki priporočenih prostovoljnih prisevkov, glede na število voščilnic, zbrali kar veliko.

Naj nas praznični čas prek novega leta pelje k zvezdam igrive luči – ki v nas živi, k snežnim metuljem toplih dlani,

obilo zdravja podari. Bodimo ljubezen preprostega sonca, igrajmo se iskreno radost, pojmo živo veselje.
Katja Krkoč

Društvo Sožitje Ajdovščina - Vipava,

 

Oglejte si tudi