Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Marec na MDPM Ajdovščina

Mesec marec smo na društvu prijateljev mladine 'otvorili' z zasedanjem medobčinskega otroškega parlamenta, ki je potekal v sejni sobi Občine Ajdovščina. Parlamenta so se udeležili mladi parlamentarci iz vseh šol Občin Ajdovščina in Vipava ter CIRIUSA in njihovi mentorji, župan Občine Ajdovščina g. Tadej Beočanin, generalna sekretarka ZPMS ga. Breda Krašna, predsednica MDPM Kristina Valič, ter gostje, ki so govorili o letošnji temi ''Pasti mladostništva''.
Mladi parlamentarci so predstavili delo po šolah in razpravljali na letošnjo temo, pozorno pa so prisluhnili tudi gostom: Aleksandru Gregoriču s policijske postaje Ajdovščina, Anji Jamšek Furlan z Ljudske univerze Ajdovščina in Simonu Popoviću, ki je spregovoril o pasteh zasvojenosti. Letošnje zasedanje so vodili učenci OŠ Dobravlje pod mentorstvom Petra Valiča. Učenci so na parlamentu izbrali tudi predstavnike za nacionalni parlament in predlog teme za otroški parlament v prihodnjem letu.

V začetku marca smo v okviru našega Družinskega centra pričeli tudi s preventivnimi delavnicami na teme komunikacije, samopodobe, reševanja problemov, stresa, motivacije ipd., ki bodo potekale v prostorih Hiše mladih v Palah vsak teden v marcu in delno v aprilu. Delavnice so brezplačne, namenjene srednješolcem in brezposelnim staršem ter so del programa Dobro sem, ki ga koordinira ZPM Moste Polje.

Konec marca se pričenjajo tudi naši likovni popoldnevi namenjenim otrokom in mladim, ki bodo pod vodstvom likovnih mentoric ustvarjali vsak četrtek, prvo srečanje pa bo 31.marca ob 17:00. Na brezplačna likovna srečanja vabimo predvsem učence 2. in 3. triade OŠ ter srednješolce.

Z namenom prispevati k vseslovenski prostovoljni akciji Dan za spremembe smo pripravili tudi delavnico na temo ''spoštovanja''. Pobuda za temo in sodelovanje je prišla s strani Ljudske univerze Ajdovščina, ki bo misli otrok in odraslih zbranih na teh in številnih drugih sorodnih delavnicah natisnila na plakate.

Še vedno nudimo tudi brezplačno pravno pomoč – za najavo nas pokličite, vabimo pa vas tudi na razstavo likovnih del otrok, ki so ustvarjali na Ex-temporuv Tednu otroka. Razstava je na ogled od 18. do 31. marca 2016 v Mercator centru v Ajdovščini. Vredna je ogleda.

 

MDPM Ajdovščina

Oglejte si tudi