Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Legendarni mopedi doma in po svetu

Društvo Tomos klapa Ajdovščina združuje dvajset motoristov iz Vipavske doline, ki svoje jeklene konjičke restavrirajo, obnavljajo, predvsem pa uživajo v vožnji z njimi. Fantje se več-krat letno udeležijo srečanj starodobnih vozil oziroma tako imenovanih »Tomosjad«, kjer je vožnja namenjena le motorjem znamke Tomos. Vsak član klape tako prispeva v mozaik promoviranja motorjev – ponosa slovenske tovarne Tomos.
Tudi letos bo v zadnjih dneh meseca maja izpeljano srečanje vozil Tomos, poimenovano 'Po Vipavski dolini s Tomosi', ki vsako leto v našo Dolino privabi okrog dvesto motoristov in kar nekaj obiskovalcev, ki radi pogledajo raznoliko paleto Tomosovih motorjev. Letošnje srečanje pa bo za člane društva še posebej zanimivo in pomembno, saj v goste prihajajo prijatelji – motoristi iz Nizozemskega mesta Haag, člani društva Tomos & Puch Nederland.

Čeprav so bile prve prijateljske vezi med ajdovskimi in nizozemskimi motoristi sklenjene preko svetovnega spleta, so se člani obeh društev tudi v živo srečali ob povabilu nizozemskih motoristov na njihovo srečanje, ki se je odvijalo v zadnjih dneh meseca januarja. Poleg srečanja motoristov in skupne vožnje po mestu Haag, so si z motorji ogledali različne znamenitosti, kot so Palača miru, kraljeva palača, itd. Zapeljali pa so se tudi do slovenskega veleposlaništva, kjer so bili ravno tako lepo sprejeti. Poleg tovarne Tomos so predstavili tudi Vipavsko dolino in z njo povezanega Vena Pilona ter naša vina.

Čeprav so se fantje z dolge poti vračali malce utrujeni, so se na poti proti Sloveniji že odvijali tihi pogovori, v katero smer preko mej bi v prihodnje zapeljali 'Tomose'.

Oglejte si tudi