Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
6°C
JUTRI
16°C
3°C
Oceni objavo

Izlet krvodajalcev v Veržej

Rdeči križ Ajdovščina je za vse zveste krvodajalce in zaslužne prostovoljce v soboto, 8. junija 2013, organiziral izlet v Veržej na 24. mednarodno srečanje krvodajalcev Slovenije.

RKS letos obeležuje 60-letnico organiziranega krvodajalstva in tudi naši krvodajalci iz ajdovske in vipavske občine so v teh letih veliko pripomogli k zagotavljanju zadostne količine krvi za vse pomoči potrebne bolnike.

Odhod avtobusa je bil že v zgodnjih jutranjih urah, saj je bila pred nami dolga pot. V Veržeju so nas sprejeli s prigrizkom, sledil je kulturni program, kosilo in zabava ter ples z ansamblom. Prireditveni prostor se je nahajal neposredno ob mlinu na Muri, znanem kot 'Babičev mlin', ki je edini panonski plavajoči mlin v Sloveniji. Še danes v mlinu ponujajo belo, rženo, krušno, ajdovo in koruzno moko, ajdovo in proseno kašo ter druge mlevske izdelke. Preden smo se poslovili in nadaljevali pot proti Jeruzalemu, je nastala gasilska fotografija skupaj z generalnim sekretarjem RKS dr. Danijelom Starmanom in predsednikom državnega zbora  Jankom Vebrom.

V Jeruzalemu smo občudovali vijugaste terasaste gorice, kjer pojoči klopotci 'stražijo' zoreče grozdje, iz katerega nastajajo vrhunska vina. Na vinski cesti so krasne razgledne točke in prepričali smo se lahko, da kraj upravičeno nosi ime 'nebeški'.

Irena Žgavc

Oglejte si tudi