Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Izlet in praznovanje dneva žena

Na občnem zboru Društva ljubiteljev starih avtomobilov Vipavska dolina, ki je bil v začetku meseca februarja, je predsednik Peter Ambrožič prebral plan dela za leto 2017. Kot prva prijetna obveza je bil napovedan klubski izlet s svojimi boljšimi polovicami ob praznovanju 8.marca – dneva žena. Tudi dan je bil že določen in sicer nedelja, 12. marec.

Ob 10. uri smo se tako začeli zbirati v Ošteriji Furlan v Braniku, kjer nas je lepo sprejela Patricija Furlan, ki je ravno prejšnji teden praznovala 20. obletnico delovanja gostinskega lokala. Obvezna kava z rogljičem in prijeten začetek sončnega dneva, sta nas lepo razveselila v pričakovanju lepega izleta. Tudi število udeležencev je bilo enkratno, saj nas je bilo 35 . Pozdravit nas je prišel tudi naš najstarejši član društva gospod Fabjan Anton in se opravičil, kajti ta dan so ga medse vabili tudi prijatelji iz lovskega društva. Po kratkem nagovoru in pozdravu predsednika in predstavitvi plana izleta, smo se preko Štanjela odpravili v Lokev na Krasu. Tu je doma ena izmed treh pršutarn, kjer skrbijo da so pršuti ravno prav pripravljeni za pokušino. Ustavili smo se v prenovljeni gostilni Gombač, na tradicionalnem nedeljskem kosilu. Ker pa smo bili na Krasu, ni potrebno posebej povedati, da nam je ob dobrem kosilu najbolj prijal domači teran.

Predsednik in tajnik kluba pa sta nato vse navzoče gospe obdarila s prelepo vrtnico. Po obilnem kosilu smo se nato zapeljali še do Italije in mimo Bazovice ter Zgonika prišli v Gorjansko in spet nazaj v Slovenijo. Seveda pa meja ne obstaja več in ni bilo več nepotrebnega čakanja. Privoščili smo si še kavo v Komnu in se odpravili proti Vipavski dolini.

Ker pa je potrebno dogodek še »pokomentirati,« smo to tudi naredili pri predsedniku in se s sončnim zahodom odpravili vsak na svoj dom.

 

Stegovec Zmago

Oglejte si tudi