Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Kuharska poklicna delavnica

V VDC Ajdovščina, enoti VDC Ajdovščina - Vipava, se je v organizaciji Društva Sožitje Ajdovščina - Vipava 5. novembra 2016 odvijal tradicionalni kostanjev piknik, 12. novembra 2016 pa še poklicna delavnica kuharskih veščin.
Skupaj smo se zbrali za družinsko mizo in se pogovarjali in veselili ob poslušanju žive domače glasbe. Pečen kostanj je kar hitro pošel in prav tako domače dobrote. Ura se je bližala odhodu ...

Varovanci so se na pikniku super imeli. Ponosni smo na vse, na tem mestu pa bi v ospredju omenila Katjo Bajc, ki je pridno pekla kostanj in s posebnim veseljem igrala na izviren domači inštrument – kanto bas, in Jerneja Bovcona S., ki je tako užival ob igranju na lepo zveneči kotel bas.

Pri kuharski delavnici je vodja delavnice, Petra Bratina, varovancem najprej domiselno porazdelila delo. Vsak je po svojih najboljših močeh prispeval k vedno bolj polnemu loncu različnih vrst zelenjave, namenjene mineštri. Varovanci so pridno rezali por, čebulo, česen, papriko, peteršilj, korenček, krompir. Medtem pa je nastajalo testo za porov burek. Da je delo teklo lažje, smo se okrog kuhinje vrteli ob živahni glasbi.

Mineštra se je na štedilniku lepo kuhala. S Petro smo skupaj nežno vlekli testo narazen, da smo ga lepo razporedili po celi jedilni mizi. Varovanci so v več kot dvajset izrezanih manjših kosov testa pridno polagali nadev (por, čebula, olivno olje, skuta, jajca, parmezan). Vse so skrbno zavili in štručke lepo položili v tri pekače.

Že smo se lahko veselili okusnega kosila, ki smo ga skupaj odlično pripravili.
Katja Krkoč

 


 



 

 

Oglejte si tudi