Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
5°C
Oceni objavo

Dobrodelnost vas nič ne stane!

V času naraščajočih stisk, ko se na nas obrača vse več družin, ki ne zmorejo več kriti niti stroškov stanovanja, kaj šele šolskih in obšolskih dejavnosti svojih otrok, se obračamo na vse vas, ki ste davčni zavezanci in plačujete dohodnino. Ali veste, da lahko del dohodnine, ki jo plačate, namenite organizacijam, ki si prizadevamo za bolj kakovostno življenje?

Tudi Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina je organizacija, ki je do takšne donacije upravičena. V letu 2013 bo že 60 let, kar si prizadevamo za lepše življenje družin, še zlasti pa otrok. Pripravljamo različne delavnice, letovanja, izlete, sodelujemo pri Bralni znački, Tednu otroka, Otroškem parlamentu, da humanitarnega dela in preštevilnih drugih dejavnosti niti ne omenjamo.

 

Če del dohodnine namenite nam, nikakor ne boste plačevali več – ta del se vzame od dohodnine, ki jo drugače plačate državi. In to ne glede na to, ali vam del dohodnine povrnejo ali pa jo morate doplačati – tudi vi, ki dohodnino redno dobivate vrnjeno, lahko del tistega, kar sicer zadrži država, namenite organizaciji, ki je do te donacije upravičena.

 

Vaša odločitev prav tako ni dokončna – kadarkoli jo lahko spremenite tako, da izpolnite nov obrazec in ga pošljete na davčni urad, lahko pa jo tudi prekličete s podpisano izjavo, ki jo pošljete na davčni urad. Prav tako lahko izberete do največ 5 organizacij, ki jim namenite po najmanj 0,1% do skupno 0,5%.

 

Namenite lahko do 0,5% dohodnine, obrazec lahko dobite v naši pisarni in na spletni strani www.mdpm-ajdovscina.si, kjer ga lahko tudi izpolnite in natisnete, za vse dodatne informacije pa se lahko obrnete na telefonsko številko 05/368 91 40 ali 041 490 360 oziroma po e-pošti: info@mdpm-ajdovscina.si.

 

V kolikor pa zmorete, vas vabimo tudi k donacijam za pomoč družinam in otrokom v stiski ali k pristopu v projekt Botrstvo – za vse informacije smo vam na voljo na zgornjih kontaktih. Obenem se zahvaljujemo tudi vsem dosedanjim donatorjem – z vašo pomočjo lahko dosežemo in pomagamo več družinam in otrokom.

Oglejte si tudi