Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
ČET.
16°C
4°C
Oceni objavo

Aktivno poletje na Gori

Poletne počitnice smo na Gori pričeli zelo aktivno. Z društvom ŠKTD Sinji Vrh smo namreč takoj v začetku počitnic organizirali dvotedenski športni kamp za osnovnošolske otroke.

Prvi teden smo veliko časa preživeli na igrišču, se urili v raznih igrah z žogo ter v naravi. V drugem tednu, ko smo preživeli skupaj tudi noči, pa smo se preizkusili v orientacijskem teku, plezanju, kolesarjenju ter raznih družabnih igrah. Na zaključek kampa smo povabili tudi starše, kjer so jim otroci predstavili, kaj vse smo na kampu počeli. Ker so bili otroci na kampu razdeljeni v skupine, je bil zadnji dan tudi dan odločitve o zmagovalni skupini. Ta si je prislužila obisk adrenalinskega kampa.

Konec počitnic pa smo v društvu prav tako športno obarvali. Na zadnjo avgustovsko nedeljo je bil namreč na sporedu 5. tek po Angelski Gori. Prekrasno vreme, za tekmovalce verjetno pretoplo, številni navijači, ki so z glasnim navijanjem spodbujali vseh 94 tekmovalcev. Od tega je bilo kar 23 otrok, kar potrjuje, da je bila pravilna odločitev, da letos izvedemo tek tudi za otroške kategorije, seveda na krajših razdaljah. Na tem bomo gradili tudi v prihodnje in poskušali zvabiti čim več nadobudnežev, da bodo spoznali, da je tudi šport del življenja in ne samo računalnik in telefoni. Da starost ni nobena ovira, potrjuje tudi dejstvo, da je štiriletni Jurij Peljhan pretekel celo progo z lepim rezultatom, prav tako pa še leto dni mlajši triletni Vili Leban, ki je v spremstvu mame prečkal ciljno črto. Še enkrat vsem iskrene čestitke.

Progo od izvira Hublja do Otlice pa je letos najhitreje pretekel Uroš Vodopivec, med ženskami pa se je na najvišjo stopničko povzpela Petra Tratnik. Čestitamo pa prav vsem, ki so se tekme udeležili.

V društvu pa smo v mislih že v septembru. Prvi vikend nas čaka tradicionalna Angelska nedelja. Pa ne samo nedelja. Že v soboto bomo v avli osnovne šole na Otlici priredili kulturni večer, ki ga bodo popestrili lokalni ustvarjalci, glavni gostje pa bodo fantje iz vokalne skupine Il divji, ki nam bodo zagotovo polepšali večer z ubranim petjem ter njihovo mladostno nagajivostjo.

V nedeljo pa bo po obvezni jutranji nedeljski maši v popoldanskem času od 16h naprej v smeh spravljal vsem dobro poznani Gušto, za glasbo pa bo najprej skrbel Ansambel Gregorja Kobala, za plesne ritme pa plesalci iz Plesnega kluba ADC. Od 18h naprej pa bo oder zavzel ansambel Veseli svatje.

Vstopnine ni, za dobro hrano in pijačo bomo poskrbeli, smeha in glasbe pa bo v izobilju.Vabljeni prav vsi, za vsakega se bo nekaj našlo!
KP

Oglejte si tudi