Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
4°C
SOB.
18°C
8°C
Oceni objavo

Aktiven Mladinski center Hiša mladih

Zabaven poletni teden angleščine z Danijelo Manoilov

Poletje je bilo in počeli smo vse kar se ne sme; v Hiši Mladih v Ajdovščini smo od 8. do 12.  avgusta buljili v računalnike, v mobilne telefone, zunaj pa smo vabili poglede nič hudega slutečih natakarjev iz bližnjega bara, medtem ko smo vadili kakšen dialog.
A vse to z dobrim razlogom; klepetali smo v angleščini in ustvarjali zanimive dejavnosti.

Skozi ustvarjanje pesmi, skečev, foto zgodb smo utrjevali besedišče in slovnico. Predznanje udeležencev ni bilo pomembno, saj je poanta poletnega tečaja Fun Summer Week of English ravno to, da udeleženci začutijo angleščino kot uporaben jezik, ki se ga da enostavno učiti oz. nadgraditi. Poanta je tudi, da ne čutijo nikakršnih zadržkov pri izražanju svojih misli v tujem jeziku in začutijo, da jezik v veliki meri že obvladajo (čeprav se jim morda ne zdi), saj pogosto doma gledajo filme v angleščini ter uporabljajo socialna omrežja z vsebino v angleščini.

Zadnji dan druženja so bili tečajniki postavljeni pred največji izziv; predstaviti dejavnosti, ki so jih ustvarili čez teden, svoji družini, sorodnikom, prijateljem. Nastopanje v javnosti ni enostavna veščina, a jo je vredno osvojiti, saj v življenju pride še kako prav. Tinkara, udeleženka tečaja, je o zaključni čajanki zapisala naslednje:

Začeli smo s temo družina in prijatelji ter s pomočjo publike igrali zabavni spletni kviz Kahoot, predstavili miselni vzorec mindmap, foto zgodbo in uprizorili skeč. Naslednja tema je bila življenje v šoli. Jaz in Rene, udeleženec tečaja s katerim sva delala v paru, sva na to temo naredila skeč o pogovoru med ravnateljem in učencem. Nadaljevali smo s temo hobiji, zadnja tema pa so bili mediji. Ob koncu predstavitev smo se še podružili ob soku in piškotih. Na kratko povedano, na tečaju smo se imeli ful fajn!:)

Dan proti mučenju živali

Že več let v Mladinskem centru Hiša mladih Ajdovščina pripravljamo dogodke v okviru Tedna 4 nožnega prijatelja in obeležujemo Dan proti mučenju živali. Letos smo razpisali otroški likovni natečaj na temo »Kako lahko pomagam zapuščeni živali?«

Natečaj smo namenili izključno otrokom s posebnimi potrebami. Vsa prispela dela bodo na ogled v naši galeriji med 6. in 20. oktobrom 2016.

Bližajo se mrzli dnevi in to najbolj občutijo zapuščene živali. Zato vas vabimo, da pomagate in jim polepšajte dneve v zavetišču. Uporabne donacije kot so hrana, odeje, povodci, ipd. bomo zbirali v

soboto 8. oktobra, med 9.00 in 20.00, v Baru Hiša mladih.

Dnevni center MC Hiša mladih

Da vam bo v Mladinskem centru Hiša mladih odslej še prijetnejše bo poskrbel MC Dnevni center, družabni prostor za mlade, ki bo s svojimi aktivnosti poskrbel, da vam ne bo dolgčas. Vabljeni da nas obiščete, vsak delavnik med 10. in 20. uro.

MC Dnevni center je nov projekt Mladinskega centra Hiša mladih Ajdovščina, namenjen prostočasnim aktivnostim za mlade. Na novo urejen družabni prostor ponuja brezplačne aktivnosti, športne turnirje, turnirje v družabnih igrah, oglede filmov, obiske bazena, ustvarjalne delavnice, učno pomoč in še marsikaj.

MC Hiša mladih išče nove prostovoljce - ke!

Če ste se pripravljeni učiti o sebi, o drugih ljudeh ter o svetu in če želite biti v tej avanturi tudi voditelj/ica skupine najstnikov višjih razredov OŠ, STE DOBRODOŠLI!

Če ste sposobni skupinskega dela pod vodstvom strokovnega mentorja in ste istočasno samoiniciativni in pripravljeni za ustvarjalno udejstvovanje, STE DOBRODOŠLI!

Če ste pripravljeni del svojega prostega časa tekom enega šolskega leta nameniti prostovoljskemu delu … STE DOBRODOŠLI!

Skratka, vse, ki ste zainteresirani za prostovoljsko delo z mladimi in izvajanje preventivnega projekta  "Mladinske delavnice", VABIMO, DA SE NAM PRIDRUŽITE!

INFORMATIVNI SESTANEK bo potekala 7.10. 2016 ob 15.00, v pisarni mladinskega centra.

Prijave za sodelovanje v projektu sprejemamo do vključno 7.10. 2016 na tel. št. 05/368 93 83, po e-pošti info@mc-hisamladih.si ali osebno v prostorih Mladinskega centra Hiša mladih Ajdovščina,

od pon. do pet., med 10. in 16. uro.

 

Oglejte si tudi