Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
5°C
NED.
16°C
1°C
Oceni objavo

Ajdovščina ima svetovnega prvaka

Aljaž Černigoj, član športno kinološkega društva Ajdovščina, je s svojim psom (pasme bokser) Juventusom Suum Cuique, postal svetovni prvak na tekmovanju Atibox WM 2015 v kategoriji IPO1. Svetovno prvenstvo pasme nemški bokser v Belgiji, se je odvijalo 9. in 10. maja.

Gre za prvi tovrstni uspeh bilo katerega slovenskega tekmovalca. IPO program vsebuje 3 discipline, poslušnost, obramba in sledenje. Skupno sta Aljaž in Vent osvojila 280 točk, najbolj pa sta blestela v sledenju, kjer sta prejela zasluženih odličnih 100 točk.

Le tisti, ki ste kadarkoli sodelovali pri treningih in tekmah katerekoli IPO discipline veste, koliko odrekanja, discipline, potrpežljivost, vztrajnosti in žuljev je potrebnih, da dosežeš takšen uspeh. Biti najboljši na svetu, pa je privilegij in zadoščenje.

Zato vse čestitke Aljažu in Ventu, čestitke pa tudi ostalim članom ajdovskega športnega kinološkega društva za dobre rezultate na omenjenem dogodku.

Naslednji vikend pa bomo držali pesti še za dva člana društva Stana Štrancarja in Dušana Pogačarja, ki se v ruskem mestu Dmitrov borita na enem izmed najtežjih kinoloških tekmovanj FCI WM FH 2015, svetovnem prvenstvu v sledenju.

 

 

Oglejte si tudi