Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
2°C
ČET.
16°C
4°C
Oceni objavo

'60 let mladi'

V petek, 12. aprila smo se prijatelji mladine iz ajdovskega in goriškega konca pridružili praznovanju okrogle, 60. obletnice, delovanja Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki je potekala v Cankarjevem domu v Ljubljani. V skladu z sloganom praznovanja - ''60 let mladi'' - je proslava minila v mladostnem in razigranem vzdušju.
Prisotne sta najprej nagovorila predsednica ZPMS Darja Groznik in predsednik države Borut Pahor, nato pa sta nas voditelja Mario Galunič in Ula Furlan popeljala skozi pisan nabor glasbenih in umetniških točk. S svojo prisotnostjo je zbrane goste počastila tudi predsednica vlade Alenka Bratušek.

Na odru so se ob spremljavi Malih ekranov  ter otroških, mladinskih in mešanih zborov zvrstili Anja Rupel, Slavko Ivančič, Alenka Godec, Nina Pušlar, Marko Vozelj, Rok Trkaj in drugi glasbeniki in Linhartovo dvorano so do zadnjega kotička napolnili zvoki brezčasnih pesmi kot so Vozi me vlak v daljave, Sreča na vrvici, Slovenskega naroda sin, Sonček je in ti si skuštrana idr. Nastopajoči, še posebej pa tisti najmlajši člani pevskih zborov, so v dvorani s svojim spontanim nastopom ustvarili sproščeno in zabavno atmosfero.

Prireditev, ki ni bila namenjena le zabavi, saj smo na humanitarni številki zbirali tudi donacije za TOM telefon, edini splošni telefon za otroke in mladostnike, je prenašala tudi nacionalna televizija.  Zagotovo je ob prenosu prijeten petkov večer preživelo veliko gledalcev, ki jim ni vseeno za slovenske otroke in mladino, saj se je samo v času proslave nabralo 23.594 €, ki jih bo ZPMS namenila ohranjanju in izboljšanju TOM telefona.

Ob tej priložnosti se vsem, ki se tako ali drugače trudite in prispevate za boljši jutri slovenskih otrok in mladine, zahvaljujemo tudi sodelavci in člani Medobčinskega društva prijateljev mladine in vas vabimo, da se nam v delu za dobrobit otrok pridružite tudi v prihodnje. Mi bomo v svojem delu še naprej mladi.

 

Maša Čibej, MDPM Ajdovščina

 

Oglejte si tudi