Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

23. Rally Vipavska dolina v Ajdovščini

Vreme bo, smo na zadnjem sestanku v sredo, 4. maja, potrdili vsi navzoči v restavraciji Dama. Uskladili smo še zadnje podrobnosti in potrdili udeležbo vsem predhodno najavljenim voznikom. Na internetni strani je Slavko Pislak objavil še zadnje obvestilo o datumu relija, poteku trase in programu srečanja .
Lepo vreme in prelepa sobota. Kot nalašč za prireditelje in vse ljubitelje starih avtomobilov in motorjev. Takoj po osmi uri so se na prireditveni prostor začeli zbirati lastniki starih avtomobilov s svojimi lepotci. Manjkalo ni tudi sovoznikov, saj je program obljubljal veliko dobrot na poti. Pred blagajno se je naredila prijetna gneča, saj so organizatorji obdarili vse šoferje s polno vrečko dobrot in reklamnim materialom ajdovskega TIC-a.

Nekaj pred deseto uro se nam je pridružil še ajdovski župan g. Beočanin in nam potrdil, da je taka prireditev lepa popestritev prazničnega majskega dogajanja v Ajdovščini. Na start na Lavričev trg je prvi zapeljal Branko Vidmar s svojo Alfa romeo-spider, letnik 1976. Tudi vsa ostala vozila in motorje, ki so si sledili na trgu je na pot pospremila s kratkim pogovorom povezovalka programa Sanda in tako predstavila vse udeležence, ki jih je bilo preko 100. Napotili smo se v Šempas na Kmečki turizem pri Rjavčevih, kjer sta nas lepo sprejela lastnika Nataša in Vinko in ponudila njihove domače dobrote iz lastne proizvodnje. Najslajša pa je bila ročno odrezana „feta“ pršuta in seveda domača kapljica. Svojo harmoniko je raztegnil tudi Franko Ogrinski in nas razveselil z domačimi vižami. Na koncu prijetnega druženja je še Stopar Robert zapeljal svoj Ferrari na dvorišče in sledilo je obvezno fotografiranje sopotnic ob rdečem lepotcu.

Pot nas je potem vodila na Cerje kjer smo si ogledali pomnik braniteljev slovenske zemlje, prisluhnili strokovni razlagi o pomenu in nastanku spomenika. Pomnik je zasnovan kot trdnjava, ki povezuje preteklost, sedanjost in prihodnost. V sedmih nadstropjih nastaja muzejska zbirka, ogledali pa smo si še fotografije in film o 1. svetovni vojni. Ob čudovitem razgledu na prelepo Vipavsko dolino, Jadransko morje, Dolomite in naše prelepe Alpe smo si oddahnili in pot nadaljevali po Krasu do Železnih vrat in se spustili v Vipavsko dolino do gostilne Sivi Čaven v Potočah. Sprejel nas je ljubitelj starih avtomobilov in motorjev domačin Silvo Čermelj in nam razkazal svojo zbirko. Postregel nas je z odlično mortadelo, sirom in dobro vinsko kapljico. Sledila je vrnitev v Ajdovščino, kjer smo nadaljevali s kosilom v restavraciji Dama. Vsak udeleženec relija je prejel pokal za udeležbo. Posebna priznanja pa so prejeli najstarejši lastnik avtomobila, najstarejši voznik motorja, najstarejši voznik in voznik, ki je prevozil največ kilometrov, saj se je na reli pripeljal iz Sevnice.

Dan se je že prevesil v noč, mi pa smo še nazdravili našemu predsedniku Petru Ambrožiču ob njegovem rojstnem dnevu.

Po vseh čestitkah in pohvalah, ki smo jih prejeli za organizacijo in potek srečanja vas z veseljem vabimo, da da se nam drugo leto zopet pridružite na 24. Rallyu Vipavska dolina v Ajdovščini.

 

Stegovec Zmago

Oglejte si tudi