Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Zlate baletke ob Zlati plaži

V Varni ob Črnem morju se je od 17. do 24. junija odplesal 8. mednarodni festival - Mavrica zvezd, na katerem je nastopilo kar 500 udeležencev iz 8 držav. Predstava kombinirane zasedbe učenk glasbenih šole iz Nove Gorice in Ajdovščine je v svojo kategoriji pobrala smetano nagrad.

Festival v Varni sicer obsega širok spekter  tekmovalnih kategorij, od vokalne glasbe, do koreografije, in celo likovne umetnosti. Priznana baletna pedagog Sergej Semenjuk in Svetlane Petrovič sta v Bolgarijo popeljala 14 učenk baletnega oddelka glasbene šole Nova Gorica in dve baletki (Niko Rovšček in Edito Čebron) iz oddelka Glasbene šole Vinko Vodopivec iz Ajdovščine.

Skupina je tekmovala v gledališkem žanru in to nadvse uspešno. S 15 minutno predstavo 'Živalski karneval' v koreografiji Sergeja Semenjuka, kjer so prikazali 9 plesnih točk, so prepričali tako 'odraslo', se pravi strokovno žirijo, pa tudi otroško žirijo – obe sta jim namreč prisodili največ točk in s tem posebni nagradi. S tem si je predstava izborila mesto tudi na gala zaključni prireditvi v znanem Letnem teatru. Baletke so plesale na glasbo Camilla  Saint –Saensa v devetih stavkih (Levja koračnica, Slon, Akvarij, Kenguru, Želve, Kukavice, Fosili, Labod, Finale). Plesalke iz novogoriškega oddelka so poleg tega prejele nagrado še za prvo, drugo in tretje mesto v svoji starostnih kategorijah (Zala Taljat, Neža Faganelj, Jana Stekar).

 

Oglejte si tudi