Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Veseli december v Vrtovinu je čas druženja

December je mesec dobrih želja, daril... je čas praznikov. Se ustaviti, si vzeti čas za prijatelje, sosede…preživeti praznike v družbi najdražjih. Ste se že kdaj iskreno vprašali, kaj ‘veseli’ december pomeni vam?

Obisk dedka Mraza

V sredo je otroke v dvorani v Vrtovinu obiskal stari dobri Dedek Mraz. Za vse otroke je pripravil velik koš lepih daril in jih s pomočjo palčkov razdelil 45 otrokom, od 2 – 9let. K obdaritvi so prispevali Medobčinsko društvo prijateljev mladine Ajdovščina, podjetja Fructal, Mlinotest in Bolton Adriatic d.o.o.in društvo Ortaona.

Zahvala gre učiteljicam in otrokom podružnične šole iz Vrtovina, ki so pripravili dedku Mrazu in obiskovalcem prijetnopopoldne z igrico Dežela pravljic.

Tradicionalni božični koncert v cerkvi v Vrtovinu
Letos je bil božični koncert na ponedeljek 26. decembra. Prepevali so domači moški zbor Vinograd, mešani pevski zbor Primorje, vokalna skupina Žene iz Dornberka ter pevca Ajda Podgornik iz Vrtovina in Bojan Uhelj iz Gaberij.

Jaslice na Školju sv. Pavla nad Vrtovinom

Na pobudo kamenjskega župnika Rafka Klemenčiča so tudi letos okrog cerkve postavljene jaslice Vrtovincev in prebivalcev okoliških vasi. V božičnem času si z veseljem pričaramo Jezusovo rojstvo s postavitvijo jaslic in s tem približamo vsebino božiča. V okolici cerkve lahko poiščete in si ogledate več kot deset različnih preprostih jaslic iz naravnih materialov in kamnitih upodobitev. Namen je bil dosežen, povezati ljubitelje sv. Pavla in ustvarjalce jaslic, ohraniti tradicijo, ustvariti domišljijo. Doslej so bile jaslice dobro obiskane.
Novo leto Gospodovo 2017 smo tudi letos pričakali v cerkvici na Školju sv. Pavlu nad Vrtovinom in minute novega koledarskega leta sprejeli iz Božjih rok kar med sveto mašo.

Odprimo srca, odprimo oči, podajmo roke.

Srečno 2017.

Nevenka G.

Oglejte si tudi