Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Ustanovljen lokalni odbor Pozitivne Slovenije

Stranka Pozitivna Slovenija je tudi v Ajdovščini ustanovila občinski odbor. Predseduje mu Milanka Nešković, za podpredsednika je bil izvoljen mag. Sandi Bačar, članice in član odbora pa so še Stanislava Colja (sekretarka), Cirila Vidrih in Ivan Vodopivec.

»Potencial v Ajdovščini se skriva v znanju in pridnosti ljudi. Po tem smo znani in to nas bo popeljalo pozitivni prihodnosti naproti,« je ob ustanovitvi lokalnega odbora PS Ajdovščina povedala predsednica Milanka Nešković. »Največji težavi Ajdovščine sta pešanje gospodarstva in seveda posledično tudi brezposelnost. Gradbeno podjetje Primorje je 'hranilo' veliko število družin, zato se tukaj še posebej pozna visoka brezposelnost, veliko negotovost pa predstavljajo tudi velika podjetja v občini, ki so še aktivna, saj razmere še daleč niso pozitivne. Med brezposelnimi je veliko število mladih,« je še dejala Neškovićeva in dodala, da »se čuti apatija.« Zato bi morali oživiti tiste dele industrije, ki v teh krajih obstajajo že od nekdaj, za katere imamo naravne danosti, znanje predelave in trženja izdelkov z dodano vrednostjo. Potenciala je veliko. »Tudi v primeru Primorja bi morali ohraniti zdravo jedro in ljudem ponuditi službe,« je o lokalnih izzivih povedala predsednica občinskega odbora PS Ajdovščina in poudarila, da se bo zavzemala za vrnitev dostojanstva delavcem in odpiranje novih delovnih mest.
Priložnosti so tudi v promociji mladinskega turizma ter aktivnega preživljanja prostega časa (športni turizem): »V Ajdovščini stoji mladinski hotel, zato bi morali izkoristiti naravne danosti naše občine, tako poleti kot pozimi, se povezati z društvi in privabiti mlade obiskovalce na drugačno preživljanje počitnic in prostega časa. Ponudba je široka, od kolesarjenja, planinarjenja, plezanja, jahanja, logistika za priprave športnikov in še kaj bi se našlo.«

Vodstvo lokalnega odbora PS še poudarja, da so enotni v podpiranju delovanja predsednice stranke Alenke Bratušek. V prihodnje je potrebno delati po lastni vesti, upoštevaje etiko, v prid interesov vseh občanov. Čas je, da vrnemo dostojanstvo delavcem in politiki, politiki kot poklicu, občanom in delavcem pa kot bogastvu te države.

V ponedeljek, 9. septembra v dopoldanskem času, bo skupina poslancev PS in strokovnih delavcev Vlade RS obiskala podjetje Mlinotest in Osnovno šolo Danila Lokarja v Ajdovščini. Takih obiskov si želimo, saj se samo tako, na terenu deležniki lahko neposredno 'v živo' seznanijo s problematiko posamičnih okolji v državi.

ps

Oglejte si tudi