Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Koncertna večera v Križu in Logu

Zadovoljni so fantje MoPZ Srečko Kosovel, saj jim je uspelo tudi letos na zavidljivi ravni organizirati in izpeljati 'Mednarodni pomladni festival petja', ki se ga je letos udeležilo šest pevskih sestavov iz domačih logov, širšega slovenskega prostora in iz sosednje Hrvaške ter Italije.
Prvi koncertni večer so kosovelovci izpeljali v lepem ambientu v Vipavskem Križu, natančneje v grajski kleti, ki je nudila že sama po sebi enkratno kuliso. Lepo število ljubiteljev zborovske glasbe je lahko prisluhnilo domačemu pevskemu zboru, Oktetu Aljaž iz Svetega Antona, Vokalni skupini BeleTinke iz Beltincev in Komornemu zboru Rubino iz Rovinja. Pester izbor skladb domačih in tujih avtorjev, slovenskih narodnih in umetnih pesmi in priredb popevk so poslušalci znali nagraditi s dolgimi aplavzi. Še posebej sta jih s svojo mladostjo, kakovostnim in prisrčnim izvajanjem navdušila Oktet Aljaž in Vokalna skupina BeleTinke.
Že po tradicij drugi koncertni večer festivala poteka v božjepotni cerkvi v Logu, kjer se zbori predstavijo še s sakralnim programom. Še veliko večje število poslušalcev se po navadi zbere v Logu in tako je bila tudi tokrat cerkev kar polna. Poleg že naštetih zborov so se poslušalcem predstavili še prijatelji kosovelovcev Vokalna skupina Šumljak iz Budanj in Ženski pevski zbor Multifariam iz kraja Ruda onstran meje. Navdušili so s svojim prepevanjem praktično vsi sodelujoči, kar je številno občinstvo znalo nagraditi. Še posebej so s stoječimi ovacijami pospremili zadnjo pesem, ki jo zapojejo vsi sodelujoči zbori skupaj. Ob mogočnih zvokih orgelj, na katere je igral mojster Gregor Klančič, je iz številnih grl zadonela hvalnica  'Marija skoz življenje'. Večer so vsi zbori zaključili s podelitvijo priznanj za sodelovanje in skupnim druženjem, kjer pesem prav tako ni izostala.

Zahvaljujejo se kosovelovci vsem, ki so kakor koli pomagali pri uspešni izpeljavi tretjega 'Mednarodnega pomladnega festivala petja' in seveda nasvidenje drugo leto v maju.

MaK, foto Stane Božič

Oglejte si tudi