Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
5°C
JUTRI
16°C
0°C
Oceni objavo

Srečanje Sklančarjeve žlahte

V soboto, 9. maja, smo se v športnem parku Martinše v Dolgi Poljani zbrali potomci Franca in Ane Praček – Sklančarjevih iz Dolge Poljane.

Zgodbo je začel naš stari tata Franc Praček (1903-1976), ki je v Klanc pripeljal nevesto Ančko Ihanno. Rodili so se jima štirje otroci: Anica (1933), Franc (1934), Francka (1937) in Ivan (1938).

Strica Franca, žal, ni več med nami. Umrl je letos v začetku februarja. In prav na njegovem pogrebu smo se začeli pogovarjati, da bi se lahko vsi skupaj dobili. Vso širšo Sklančarjevo družino, pa je še posebno povezala priprava in izdaja knjige Dnevnik Sardinca Franca. Stari tata je namreč med vojno, ko je bil interniran na Sardinijo pisal dnevnik, v katerem so tudi prelepe pesmi in pisma svojim domačim. In tako smo se dobili. Trije otroci, dve nevesti (oba Sklančarjeva zeta sta tudi že pokojna), vseh 15 vnukov, 25 pravnukov in 6 prapravnukov. Vseh skupaj nas je bilo 71.

Ob prijetnem klepetu, športnih aktivnostih, dobri hrani in pijači nam je dan prehitro minil. Hvala bratrancu Francu, da nas je zbral v tako lepem številu. Upam, da to ni bilo zadnjič!

Dorica Česnik

Oglejte si tudi