Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Skandinavski novinarji v Vipavski dolini

V drugi polovici septembra smo v Vipavski dolini gostili novinarje iz danskih in švedskih medijskih hiš v okviru študijske ture po manj znanih turističnih destinacijah Slovenije.
S skandinavskimi novinarji smo se potepali po Gori, na Sinjem vrhu smo si privoščili gorsko malico, si ogledali s slamo krito Šergalovo hišo, se nato sprehodili do znamenitega Otliškega okna, prehodili del poti po robu in ob sončnem vremenu uživali v razgledih na dolino. Pokrajina na Gori je novinarje, vajene ravnine, povsem prevzela. Pokazali smo jim kamnitega polža, spomenik materi Gorjanki in se nato spustili v Vipavsko dolino.

Izvir Hublja je novinarje očaral s svojo svežino, Ajdovščina pa z bogato zgodovino. Pokukali smo v Dvorano prve slovenske vlade in vstopili v Pilonovo galerijo ter si ogledali bogato zapuščino Vena Pilona.

Novinarji so si ogledali tudi znamenitosti Vipave, vinsko klet Vipava 1894, na Erzelju pa pokušali vina kletarstva Miška. Prenočili so v hotelu GoldClub Ajdovščina in se naslednjega dne podali na Notranjsko.

TIC Ajdovščina

Oglejte si tudi